Pretraga

Stado od 390 krava prizemljilo zrakoplov

A- A+

AFP

Izdvojeni članak

Bizarna zabrana: Tko započne grudanje, zaradi kaznu od 100 eura

Prošle godine u Velikoj Britaniji 88 aviona je moralo prisilno sletjeti. Najbizarniji događaj koji je uzrokovao prizemljenje izazvalo je stado od 390 krava, koje je ispuštajući plinove u avionu, upalilo protupožarni alarm. Nakon što su piloti prizemljili avion na londonski Heathrow, inače jednu od najprometnijih zračnih luka na svijetu, ubrzo su shvatili da je uzbuna bila lažna.

Na londonskoj zračnoj luci Heathrow dogodio se nesvakidašnji uzrok prizemljenja zrakoplova. Stado od 390 krava ispuštalo je plinove koji obiluju metanom te na taj način upalilo protupožarni alarm u avionu. To je najbizarniji uzrok, od 88 njih koji su prošle godine u Velikoj Britaniji uzrokovali prisilno slijetanje.

Odluku o prizemljenju donosi pilot, koji po vlastitoj procjeni određuje složenost situacije, a prema tome i hitnost prizemljenja. Britanska Služba za civilno zrakoplovstvo (CAA) u prošloj je godini zabilježila 88 slučajeva prisilnog slijetanja, prenosi jutarnji.hr.

Najčešći razlozi ovog najvišeg stupnja hitnog postupanja u zrakoplovnom prometu su nestanak goriva ili tehnički kvar, sumnje na terorističku prijetnju i situacije u kojima je ugroženo zdravlje pilota te ga može onemogućiti u sigurnom slijetanju.

Među čudnijim razlozima za prijevremeno slijetanje u Velikoj Britaniji lani, može se izdvojiti i slučaj kada je pilot odlučio prizemljiti zrakoplov zbog neobičnih mirisa i čudnih zvukova u kabini. Ispostavilo se da je navedene pojave uzrokovao pokvareni klima uređaj.

Stado od 390 krava prizemljilo zrakoplov
Share via
Copy link
Powered by Social Snap