Pretraga

Stanarima Lašćine već 5 godina nestaje topla voda, a SC tvrdi: ‘Imali smo tehničkih poteškoća’

A- A+

U svibnju smo pisali o krađi u Studentskom domu Lašćina u kojoj je jedan stanar ostao bez laptopa i mobitela. No, čini se da problemima u tom studentskom domu na tome nije kraj. Kako smo saznali, ondašnji stanari već niz godina poslije 22 sata ostaju bez tople vode. Opskrba toplom vodom manjkava je i tijekom dana – u nekim satima je ima, dok je u drugima niti nema. Na upit SC-u zašto su studenti unazad pet godina često lišeni osnovne potrebe, odgovoreno nam je da je riječ o kratkotrajnom tehničkom problemu koji se riješio.

Ulaz u studentski kompleks Lašćina/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Na Lašćini sam nekoliko godina i oduvijek imamo problema s toplom vodom. Točno sam primijetila kad se to događa. Najčešće nam je puste oko 6 ili 7 ujutro pa je oko podneva ugase, potom ju puste oko 17 sati pa ponovno ugase oko 22 sata. To je najčešća situacija, no varira, doznali smo nedavno od jedne stanarke koja je molila za anonimnost.

Tople vode ipak nekada ima sve od 6 do 22 sata, priča nam, no nerijetko se događa situacija da su stanari nekoliko paviljona za nju zakinuti i tijekom dana. Tako su higijenu prisiljeni obavljati u hladnoj ili ako im se posreći, mlakoj vodi.

Navečer ih dočeka leden tuš

Izdvojeni članak

SC o provalama na Lašćini: Studenti ne bi trebali vrijedne stvari ostavljati u sobama kada izlaze

Najveći joj je problem, nastavlja, što voda gotovo nikada nije topla nakon 22 sata. I tako već pet godina.

– Začudimo se ako se nakon deset uspijemo istuširati u mlakoj vodi. Dobro je dok je tako, no dok je ledena, teško da se može pod tuš. Pogotovo zimi, a puno se stanara u tim satima tek vraća u dom, tvrdi naša sugovornica.

Dodaje da je istina da u nekim paviljonima tople vode ima duže nego u drugim. To naravno ovisi o potrošnji, ali ističe da je nedvojbeno da u večernjim satima gase grijanje vode.

Njene riječi o nedostatku redovite opskrbe toplom vodom potvrđuje još nekoliko stanara, koji su također željeli ostati anonimni.

Nije im samo problem voda, kažu.

Manjkava je i kuhinja, koja ni ne postoji, čistoća nerijetko nije na zavidnoj razini, poneki radijatori cure, a paviljoni i puteljci zahtijevaju adaptaciju. Stanari su svjesni da se to ipak ne može riješiti preko noći, no problem tople vode može, nje treba biti stalno.

– Ista je stvar svake godine unazad pet godina. Opskrba toplom vodom je u 21. stoljeću, naspram svih drugih problema, dosta rješiv problem. I naravno da želimo da se on riješi, naglašava naša druga sugovornica.

U posljednje vrijeme, studenti su se nekoliko puta žalili sad već bivšem upravitelju, a problem s vodom prijavljivali su i ovlaštenom osoblju. Konkretan odgovor – nisu dobili.

Potaknuti izrečenim i činjenicom da se isto navodno događa niz godina, upit o navedenom problemu poslali smo Studentskom centru u Zagrebu.

SC misli suprotno: Kažu da je riječ o rijetkoj, kratkotrajnoj odsutnosti

Izdvojeni članak
korupcija

Studentski centar opet priča bajke o prodaji domova, a naš upit ignoriraju

Potpuno suprotno mišljenjima naših sugovornika, iz SC-a ističu da većina stanara nije imala nikakvih problema s toplom vodom, a da se on, ako se pojavio, dogodio zbog tehničkih poteškoća u kotlovnici.

Odgovor SC-a prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

vezano za upit s portala srednja.hr i poteškoća s toplom vodom, obavljen je razgovor sa stanarima SN Lašćina. Većina stanara nije imala navedenih problema, a nekolicina njih je istaknula da je u nekoliko navrata nestalo tople vode. S obzirom na to da smo imali tehničkih poteškoća u kotlovnici SN Lašćina, moguće je da u nekim paviljonima nije bilo dovoljno tople vode. Kako su tehnički problemi riješeni, vjerujemo da više neće biti problema u opskrbi toplom vodom, poručuju nam iz SC-a.

Iz ovog se dopisa, dakle, da vrlo jasno iščitati da se stav SC-a poprilično kosi sa stavovima naših sugovornika. Pet godina hladnog večernjeg tuša s jedne i kratkotrajna odsutnost s druge strane, mišljenja su koja, izgleda, ostaju ne baš sasvim jasna.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap