Pretraga

Startup Weekend: U tri dana 18-godišnjakinja ideju pretvorila u unosan posao

A- A+

Na Startup Weekendu održanom prije nešto više od dva tjedna u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta svoje projekte predstavilo je oko 60 sudionika. Među njima se našla i 18-godišnja Iva Ivanković koja je svoju ideju MistressBox u samo tri dana pretvorila u posao. Stepenicu ispod pobjedničkog projekta WIVU našao se SigRes – uređaj koji pomaže ljudima označiti svoju lokaciju u slučaju da se izgube.

Foto: press

Prije nešto više od dva tjedna na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa održao se četvrti po redu Startup Weekend, po čijem smo završetku predstavili pobjednički tim WIVU. Međutim, na Startupu je oko 60 sudionika predstavilo svoje projekte, a neki su svoje ideje u rekordnom vremenu pretvorili u unosan posao.

Izdvojeni članak

Kako uspješno rješavati grupne projekte na faksu

S 18 godine razradila prvi poslovni plan

Iako je izjavila da se prvotno nije htjela prijaviti na Startup Weekend jer je mislila da će je svi doživljavati kao balavicu, 18-godišnja Iva Ivanković ipak je zbog znatiželje popustila. U svega tri dana svoju je ideju pretvorila u posao, a kako kaže, na istu je došla zbog činjenice da joj je dosadilo trošiti novac na šminku koju ne može koristiti.

– Svaka je žena barem jednom pogriješila pri odabiru nijanse pudera. Onda izgleda kao da je nutellu namazala na lice, izjavila je Iva za Večernji list.

Dodala je kako je napravila web stranicu na koju se zainteresirani korisnici mogu registrirati te za 50 kuna mjesečno na svoju kućnu adresu dobiju kutiju iznenađenja.

– Paket se zove Mistressbox i sadrži dva ruža, paletu sjenila za oči, olovku za oči, tri laka za nokte i puder uz priručnik sa savjetima. Tako mjesečno testirate druge proizvode i izaberete najbolje, objasnila je princip rada mlada ekonomistica.

Izdvojeni članak

Tinejdžerica dala ocu poslovnu ideju te ga učinila milijunašem

Tek se upoznali i osvojili drugo mjesto

Odmah iza pobjednika, to jest na drugom mjestu našli su se Žarko, Faruk, Pavao i Marinko sa svojim uređajem SigRes. Spomenuti sastav tek se upoznao na Startup Weekendu i svi su različitog zanimanja te su udružili snage kako bi pokušali u tri dana te uz pomoć mentora razviti ideju u uspješan posao.

– Ako netko, primjerice, ide u šumu brati gljive ili na planinu i izgubi se, naš uređaj može biti spasonosan. Pomaže ljudima da lakše označe svoju lokaciju tako što iz uređaja puste balon koji seže 30 metara visine, istaknuo je Žarko Akalović za Večernji. Dodao je kako cijena SigResa neće biti viša od 400-tinjak kuna.

Izdvojeni članak

Menzona: Aplikacija za zagrebačke menze

Nitko ne razmišlja o zaradi, nego o budućnosti

Jedna od sudionica na Startupu i profesorica ZŠEM-a Tina Lee Odinsky Zec izjavila je kako su Hrvati jako maštoviti kao i puni inovativnih ideja.

– Puno je ideja za zdravu prehranu i pomaganje drugima, što je fantastično, jer sudionici ne razmišljaju o zaradi, nego budućnosti, izjavila je profesorica Odinsky Zec.

Voditelj Mihovil Pobi je, pak, istaknuo kako je ovo prvi put da su se na Startup Weekendu prijavile generacije u rasponu od 20 do 50 godina, a kao što smo naveli, pobjedničko mjesto pripalo je timu WIVU appa – idealnom za zabavu i kreativno stvaralaštvo svih koji uživaju u fotografiranju.

Copy link
Powered by Social Snap