Pretraga

Status:M okupio srednjoškolce oko kampanje ‘Dislajkam mržnju – Ne govoru mržnje na internetu’

A- A+

Organizacija mladih Status:M uključila se u nacionalnu kampanju ‘Dislajkam mržnju – Ne govoru mržnje na internetu’ kroz projekt No Hate Speech – Budi muško klubovi iz Zagreba, Gospića i Valpova protiv govora mržnje na internetu. Status:M je stoga u razdoblju od 13. do 16. veljače u Zagrebu održalo veoma zanimljivu edukaciju za 40 mladića iz četiri škole koji će promovirati nenasilje, posebno na internetu.

Foto: Privatna arhiva

‘Dislajkam mržnju – Ne govoru mržnje na internetu’ je kampanja protiv govora mržnje na internetu u svim oblicima, a poseban je fokus na djeci i mladima. U navedenu nacionalnu kampanju koja traje sve do prosinca 2014. uključila se i Organizacija mladih Status:M kroz projekt No Hate Speech – Budi muško klubovi iz Zagreba, Gospića i Valpova protiv govora mržnje na internetu. Stoga su u razdoblju od 13. do 16. veljače u Zagrebu održali zanimljivu edukaciju za 40 mladića iz četiri škole koji će promovirati nenasilje na internetu.

Izdvojeni članak

Budi muško: Program koji formira mladiće diljem Balkana

Dobili pohvalu od predsjednika Josipovića

Projekt je obuhvatio 40 srednjoškolaca koji su se prošlog vikenda ustajali u sedam ujutro, tuširali i doručkovali te zatim pospremili tanjure iza sebe. Od osam sati pozorno su slušali i učili o tome kako se vratiti u svoje škole, stati pred svoje vršnjake i govoriti im o važnosti sprječavanja govora mržnje na internetu te poštivanja ljudskih prava i različitosti.

Istih tih 40 mladića su 14. veljače zaplesali na Zrinjevcu povodom događaja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama. Ovim činom su osvojili srca svih prisutnih građana, ali i zaradili posebnu pohvalu predsjednika Ive Josipovića, Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, grupe Elemental, Danijele Trbović, Ive Šulentić, Rade Borić i drugih.

Izdvojeni članak

Video: Bjelovarski srednjoškolci za dirljivi film nagrađeni za promicanje nenasilja


Organizacija mladih Status: M

Status:M je nevladina, neprofitna organizacija mladih, jedinstvena ne samo po tome što je jedina organizacija u Hrvatskoj koja se bavi prvenstveno radom s mladićima već i po načinu na koji to radi.

Srednjoškolci u borbi protiv govora mržnje na internetu

Tih nekoliko desetaka mladića članovi su pet Budi muško klubova, to jest srednjoškolci iz Prve tehničke škole Tesla i Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića iz Zagreba, zatim Strukovne škole Gospić i Srednje škole Valpovo te Unije Roma Hrvatske.

Budi muško klubovi su pozitivne vršnjačke skupine u kojima se okupljaju mladići koji završe osnovnu edukaciju o zdravim životnim stilovima, nenasilnom ponašanju te rodnoj ravnopravnosti. U njima mladići osim podrške vlastitih vršnjak također imaju i podršku profesionalnih radnika s mladima koje koordinira Organizacija mladih Status:M.

Copy link
Powered by Social Snap