Pretraga

Stigla nova uputa Ministarstva za izvođenje online nastave u čitavoj Hrvatskoj: Evo kako će sve izgledati

A- A+

Premijer Andrej Plenković danas je najavio kako se od ponedjeljka na dva tjedna obustavlja nastava u svim školama i na fakultetima u Hrvatskoj. Ministarstvo obrazovanja poslalo je novu uputu svim osnovnim i srednjim školama vezano uz nastavak organizacije nastave na daljinu, a slična je onoj objavljenoj jučer za Istru.

Screenshot: Facebook

S obzirom da je školski sustav bitan, da su djeca posebno bitna, od ponedjeljka se obustavlja nastava na razdoblje od dva tjedna i u svim srednjim i osnovnim školama u Hrvatskoj i na fakultetima, dakle primjenjuje se istarski model. Djeca od 1. do 4. razreda pratit će se nastavu na HRT3, a viši razredi i putem Sportske televizije te se radi na online nastavi. Sutra u 13 sati ministrica otvara virtualnu učionicu s ravnateljima. Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu, a djeca o kojima nema tko brinuti također mogu doći u školu jer su nastavnici i zaposlenici ondje, rekao je danas premijer Andrej Plenković na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je uputu svim osnovnim i srednjim školama vezano uz nastavak organizacije nastave na daljinu, a uputa je slična onoj od četvrtka, uz dodatak da će Sportska televizija emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati.

Izdvojeni članak

[UŽIVO] Donosimo pregled svega što se danas dogodilo u obrazovanju zbog koronavirusa

– Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNET-a te molimo škole da i na svojim mrežnim stranicama prenose informacije. Za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama, stoji u uputi MZO-a.

Nastavnike su pozvali da poslove obavljaju iz škola.

– Prema mišljenju Vlade RH i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske do daljnjega djelatnici trebaju navedene aktivnosti i redovite poslove obavljati na radnome mjestu u školama, barem do uspostave pune funkcionalnosti sustava nastave na daljinu.

Podsjetimo na HRT3 emitirat će se nastava za učenike od 1. do 4. razreda prema sljedećem rasporedu:

1. razredi – od 8 do 10 sati,
2. razredi – od 10 do 12.30 sati,
3. razredi – od 13 do 16 sati i
4. razredi – od 16 do 19 sati.

– Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine. Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5. sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Dodatno se potiču svi predmetni nastavnici da, osim ovoga osnovnog paketa, pripremaju vlastite sadržaje ili organiziraju suradnju u svojim virtualnim razredima. Također, predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom mogu organizirati nastavu u 5., odnosno 6. satu u danu. Pozivamo učitelje i nastavnike da svoje materijale objavljuju na CARNET-ovoj Meduzi ili Edutoriju kako bi ih i drugi mogli koristiti, stoji u uputi koju detaljnije možete proučiti u nastavku (ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu).

Download [172.50 KB]

UŽIVO događaje vezane uz koronavirus i obrazovanje možete pratiti na poveznici, a u nastavku se nalazi primjer online nastave za 7. razred iz predmeta biologija.

Sudjelujte u anketi:

Stigla nova uputa Ministarstva za izvođenje online nastave u čitavoj Hrvatskoj: Evo kako će sve izgledati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap