Pretraga

Stjuardesu (23) iz Kine ubio iPhone5!

A- A+

Kinesku stjuardesu ubio je njen pametni telefon iPhone 5. Ma Ailun 23-godišnja zaposlenica avio kompanije ‘China Southern Airlines’, pretrpjela je jak električni udar, prilikom javljanja na ovaj mobilni uređaj, koji se u tom trenutku punio. Djevojka se trebala udati osmog kolovoza, a nakon nesreće brat djevojke Yuelun izjavio je kako vjeruje da je Ma preminula od električnog šoka, pa je predao policiji na analizu pametni telefon sa svom opremom.

Foto: Facebook profil Ma Ailun

Kineska stjuardesa Ma Ailun (23) preminula je nakon što je doživjela električni udar prilikom javljanja na svoj iPhone 5, koji se u tom trenutku punio. Nesretna zaposlenica ‘China Southern Airlinesa’, ubrzo je prevezena u bolnicu, u blizine njene kuće, u kineskoj regiji Xinjiang. Međutim liječnici je nisu uspjeli spasiti. Djevojka se planirala vjenčati za nepunih mjesec dana.

Izdvojeni članak

Šokantan utjecaj zračenja: ‘Nakon ovog više ne spavam s mobitelom u blizini’

Ne razgovarati dok se mobitel puni

Brat preminule djevojke Yuelun, izjavio je za Apple Daily kako je obitelj složna u ocjeni da je djevojka umrla radi posljedica električnog šoka, izazvanog javljanjem na iPhone. Stoga su ovaj uređaj zajedno s popratnom opremom predali policiji na analizu, prenosi mirror.co.uk.

U Kini postoji veliki broj fake Appleovih dućana, no sestra pokojnice je pojasnila na svom Twitter profilu da je Ma Ailun kupila uređaj u licenciranom Appleovom dućanu, a i da je punjač također bio dio originalne opreme.

– Upozoravam sve da ne telefoniraju dok se mobitel puni, dodala je još u svom postu.

Ovakav slučaj može se dogoditi bilo da je riječ o brijačem aparatu ili mobitelu

U Appleu također istražuju nesretni slučaj.

– Duboko smo pogođeni tragedijom i izražavamo sućut obitelji. Detaljno ćemo istražiti slučaj i surađivati s lokalnom vlasti, rekao je Appleov glasnogovornik.

Johnny Sin Kin-On, profesor je na Sveučilištu znanosti i tehnologije u Hong Kongu te tvrdi da uvijek postoji rizik u slučaju korištenja električnih uređaja dok se pune, bilo da je riječ o brijaču ili mobilnom uređaju.

Stjuardesu (23) iz Kine ubio iPhone5!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap