Pretraga

Što čini dobrog profesora? Biti dobar profesor ne znači isto što i prije pet godina!

A- A+

Definicija kvalitetnog obrazovanja nadopunjava se iz dana u dan. Biti profesor koji zna pružiti upravo takvo obrazovanje nije nimalo lak zadatak. Upravo zato će konferencija Obrazovanje na prekretnici ovoj temi posvetiti panel pod nazivom ‘Kakvi profesori trebaju biti da budu dobri profesori?’. Panel će ugostiti predavače i studenticu s RIT Croatia, američkog koledža u Hrvatskoj.

obrazovanje na prekretnici

Što čini dobrog profesora doznat ćemo na konferenciji Obrazovanje na prekretnici | Foto: srednja.hr, privatna arhiva

Biti dobar profesor nije nimalo lako. Profesori bi trebali biti odlični komunikatori. Njihova predavanja moraju biti zanimljiva i interaktivna čak i kada je samo gradivo suhoparno. U odnosu sa studentima, trebali bi biti puni razumijevanja i empatije. Uz sve to, biti dobar profesor danas ne znači isto što i prije pet ili deset godina.

Koje su vještine za to ključne i što možemo naučiti od SAD-a, države čija su sveučilišta jedna od najboljih na svijetu? Upravo to će biti tema jednog od panela na konferenciji koju organizira portal srednja.hr. Događaj se održava 7. studenog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, pod nazivom Obrazovanje na prekretnici. Posjetitelje očekuje cjelodnevni program ispunjen panelima, predavanjima i prilikama za umrežavanje. Cijeli program pogledajte ovdje.

Izdvojeni članak

Donosimo program konferencije srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici

Kakvi profesori trebaju biti da budu dobri profesori?

Panel posvećen vještinama kvalitetnih profesora će ugostiti predavače i studenticu s američkog koledža u Hrvatskoj, RIT Croatia. Američko visoko obrazovanje slovi kao jedno od najboljih u svijetu. RIT Croatia, kampus američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology, uveo je američke obrazovne prakse u Hrvatsku. O njima će govoriti Maja Vidović, profesorica menadžmenta ljudskih potencijala, Peter Schmidt, profesor računovodstva i Andrea Đanić, studentica Međunarodnog poslovanja s RIT Croatia.

Kako danas treba izgledati predavanje? Kakav treba biti profesor, a kakav student? Kako se predaje u SAD-u, a kako kod nas? Kako izgleda hibridna nastava puna prakse? Sve ovo je samo dio pitanja koja će biti odgovorena na konferenciji Obrazovanje na prekretnici. Ulaznice za konferenciju po cijeni od 350 kn (46,45 €), odnosno 175 kn (23,23 €) prodaju se putem Entria.

Konferencija se održava uživo, no pretplatnicima portala srednja.hr omogućili smo i praćenje online, i to potpuno besplatno. U slučaju da žele prisustvovati osobno, imaju i 50 % popusta na ulaznice. O pogodnostima za pretplatnike pročitajte ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Povodom 11. rođendana portala organiziramo konferenciju srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici čiji program pogledajte ovdje. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ovdje, a sve novosti možete pratiti putem rubrike Obrazovanje na prekretnici ili preko Facebook događaja ovdje.

nastavnica piše na ploči
Share via
Copy link
Powered by Social Snap