Pretraga

Što je sve potrebno za izradu mjesečnog ZET pokaza? Imamo sve info na jednom mjestu

A- A+

Što sve treba popuniti, koje dokumente donijeti i čije pečate dobiti za izradu ZET-ovog pokaza? Donosimo sve informacije u jednom tekstu.

ZET pokaz

Foto: Srednja.hr

Idete u školu ili studirate u Zagrebu, i ovih biste dana trebali napraviti pokaz? Ništa ne brinite, sve informacije o tome – kako, što, kada i gdje – o mjesečnom pokazu za zagrebačke buseve i tramvaje, možete pronaći u ovom tekstu.

Učenici i redoviti studenti

Kako biste dobili subvencioniranu đačku ili studentsku mjesečnu pretplatnu kartu za ZET, u iznosu od 100 kuna, potrebno je prvo ispravno popuniti ovaj zahtjev i uz njega zakačiti i osobnu fotografiju u dimenzijama 3×3,5 cm. Fotka ne smije biti starija od šest mjeseci, a taj zahtjev zatim trebate odnijeti u svoju školu, odnosno fakultet gdje redovito studirate, da oni pečatom ovjere točnost unesenih podataka. Pripazite da i fotografija bude pečatirana s poleđine, na način da dio pečata bude na stražnjoj strani fotografije, a drugi dio na papiru zahtjeva.

Ovaj dulji proces, naravno, vrijedi za one koji prvi puta u životu izrađuju ZET-ov mjesečni pokaz. Oni koji ga samo produljuju ne trebaju nositi fotografiju. Umjesto fotke, na uvid daju svoj pokaz, a istom zahtjevu upisuju broj pretplatne karte. Taj zahtjev treba biti ovjeren u tajništvu škole, ako ste učenik, a ako studirate onda samo uz njega trebate predočiti studentsku iskaznicu ili index s upisanim tekućim semestrom. Profil učenika za tekuću nastavnu godinu traje od 1.9.2021. do 30.9.2022., a profil studenta od 1.9.2021. do 31.10.2022. godine.

POSEBNA PRAVILA

Đaci i studenti gradova Velika Gorica i Zaprešić, za prvu godinu škole ili fakulteta obvezni su radi prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi Grada. Đaci općina Stupnik, Luka i Bistra obvezni su radi prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine u kojoj imaju prebivalište. Redoviti studenti općina Stupnik, Bistra i Luka obvezni su radi prava na subvenciju Zahtjeve ovjeriti u nadležnoj službi općine u kojoj imaju prebivalište.

 

Nezaposleni izvanredni studenti

Pravo na subvencioniranu mjesečnu kartu pravo nemaju srednjoškolci nakon što navrše 21 godinu, polaznici večernjih škola i tečajeva, studenti bez studentskih prava, doktorski studenti i oni na specijalizaciji, osobe u radnom odnosu, pa tako ni zaposleni izvanredni studenti. Nezaposleni izvanredni studenti kojima je faks na području Zagreba, Velike Gorice ili Zaprešića, imaju pravo po istoj cijeni dobiti subvencionirani mjesečni pokaz u iznosu od 100 kuna.

Oni moraju ispuniti poseban zahtjev, a ovjerit će ga visoko učilište s obveznom naznakom u kojoj stoji ‘IZVANREDNI STUDENT’. Na isti način moraju donijeti fotografiju u veličini 3×3,5 cm, ako pokaz izrađuju prvi put, a ako ga samo produljuju, ne moraju više podnositi nikakve zahtjeve, već samo uvidom u informacijski sustav akademskih kartica dobivaju produljenje. Uz ispunjeni zahtjev nezaposleni izvanredni studenti moraju predočiti i osobnu iskaznicu kao i potvrdu područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), ne stariju od mjesec dana, da osiguranik ima pravo na obvezno zdravstveno osiguranje kao nezaposlena osoba.

Pravo na subvencionirani mjesečni pokaz ovdje ne ostvaruju ni poneki nezaposleni izvanredni studenti, i to samo ako već imaju pravo mjesečnu socijalnu kartu prema evidenciji HZZO-a ili besplatnu mjesečnu kartu na temelju važeće Odluke o socijalnoj skrbi. Pravo na pokaz u ovom dijelu nemaju ni izvanredni studenti poslijediplomskih studija.

Što je sve potrebno za izradu mjesečnog ZET pokaza? Imamo sve info na jednom mjestu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap