Pretraga

Stožer ima nove mjere za klubove: Kontrola će biti stroža, a neki će se morati zatvoriti

A- A+

Stožer je danas objavio da je u posljednja 24 sata zabilježeno 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na press konferenciji govorilo se i o noćnim klubovima za koje se posljednjih dana tvrdi da su postali nova žarišta. Rečeno je da su napravljene dopune preporuka za klubove te da se preporučuje zatvaranje zatvorenih dijelova noćnih klubova.

pixabay.com

Službenih uputa za klubove još nema, to jest, još nisu objavljene na web stranicama, no kako je rečeno na današnjoj press konferenciji, objavljene će biti danas, prenosi HRT.

Izdvojeni članak

Naši čitatelji otkrili su nam izlaze li u noćne klubove unatoč koronavirusu

Capak je na press konferenciji rekao da su preporuke za noćne klubove malo dorađene te se preporuča da se zatvore svi zatvoreni prostori u klubovima. Ljudi bi se, prema tome, trebali okupljati isključivo u otvorenim dijelovima klubova.

Preporučuje se i da se zatvore plesni podiji, to jest da se postave stolovi u razmaku od 1.5 metara, no ta preporuka vrijedi još od 29. svibnja.

Po novome će, rekao je Capak, uz civilnu zaštitu kontrolu u klubovima vršiti i sanitarna inspekcija.

– Uključit ćemo i sanitarnu inspekciju u to. Dat ćemo i dodatno pojašnjenje temeljem kojega će sanitarni inspektor i epidemiolog moći zatvoriti klub na neko određeno vrijeme dok se ne provedu neke mjere i ne testiraju svi djelatnici. To dakle samo ako će se utvrditi da je klub izvor zaraze, rekao je Capak.

Božinović je dodao da će se na preporuku epidemiologa, ako se utvrdi zaraza u klubu, svi zaposlenici testirati, a do tada klubovi zatvarati. Prostor će se morati dezinficirati i ako bude pozitivnih među djelatnicima morat će ići u samoizolaciju.

Stožer ima nove mjere za klubove: Kontrola će biti stroža, a neki će se morati zatvoriti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap