Pretraga

Stravična prometna nesreća u Bugarskoj: Zapalio se autobus, poginulo dvanaestoro djece

A- A+

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na bugarskoj autocesti poginulo je 45 putnika, uključujući dvanaestoro djece. Još uvijek se ne zna kako se autobus zapalio, a nije isključena mogućnost ni tehničkog kvara.

bugarska prometna nesreća

Foto: Youtube screenshot; Reuters

U prometnoj nesreći na zapadu Bugarske sinoć oko 2 poslije ponoći zapalio se autobus koji je prevozio turiste uglavnom iz Sjeverne Makedonije. Poginulo je 45 ljudi, od čega dvanaestoro djece, prenosi Reuters.

‘Prizor je stravičan’

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je broj poginulih. Ovo je po broju smrtnih slučajeva najgora prometna nesreća u bugarskoj povijesti. Kako piše Reuters, cijela je unutrašnjost autobusa, uključujući i tijela žrtava, pretvorena u pepeo.

– Prizor je stravičan, stravičan. Nisam nikad nešto takvo vidio u životu, rekao je ministar unutarnjih poslova Boyko Rashkov.

Još uvijek se ne zna kako je došlo do nesreće, no čini se da je autobus, prenosi Reuters, udario u barikadu na autocesti. Nije poznato je li se zapalio prije ili poslije toga. Putnici, uglavnom iz Sjeverne Makedonije, vraćali su se kući s putovanja u Istanbul.

Sedmero putnika preživjelo

Sedmero putnika je istrčalo iz gorućeg autobusa. Odmah su prevezeni na hitni odjel bolnice Pirogov u bugarskoj Sofiji gdje im je pružena liječnička pomoć. Kako javlja Reuters, ozljede se svode na opekline, a jedna osoba imala je slomljenu nogu. Stanje im je stabilno.

– Ljudska pogreška, odnosno pogreška vozača ili tehnički kvar su dvije inicijalne verzije kako se dogodila nesreća, istaknuo je za medije šef istrage Borislav Sarafov.

Stravična prometna nesreća u Bugarskoj: Zapalio se autobus, poginulo dvanaestoro djece
Share via
Copy link
Powered by Social Snap