Pretraga

U stravičnoj prometnoj nesreći preminuo 17-godišnji srednjoškolac iz Rovinja

A- A+

Srednja škola Zvane Črnja iz Rovinja zavijena je u crno. Učenik trećeg razreda te škole preminuo je u srijedu u stravičnoj prometnoj nesreći.

Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

Izdvojeni članak

Preminuo 17-godišnji košarkaš i učenik Športske gimnazije

– U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 17.50 sati, na Cesti za Valaltu u Rovinju, smrtno je stradao maloljetni hrvatski državljanin. Nesreća se dogodila kada je maloljetnik upravljao motociklom Aprilia RS125, pulske registarske oznake, bez položenog vozačkog ispita za A2 kategoriju. Zbog neprilagođene brzine kretanja, mladić je u oštrom zavoju izgubio kontrolu nad motociklom i sletio van kolnika, gdje je udario u stup javne rasvjete. Vozač je smrtno stradao na mjestu događaja te je njegovo tijelo prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije, priopćili su iz Policijske uprave istarske.

Kako piše istrain.hr, riječ je o 17-godišnjem učeniku trećeg razreda Srednje škole Zvane Črnja iz Rovinja, smjera tehničar za računalstvo.

U školi vlada šok i nevjerica, a prijatelji iz razreda nalaze se u učionici u prisustvu psihologa i razrednice. Mladić je bio i odličan sportaš, član Odbojkaškog kluba Rovinj, piše istrain.hr.

Neprilagođena brzina najveći uzročnik nesreća

Iz policije upozoravaju kako je nepropisna ili neprilagođena brzina kao greška najučestalija je kod prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda ili motocikala. Ostali uzroci prometnih nesreća su nepropisno pretjecanje i obilaženje te oduzimanje prednosti prolaza.
– Odgovornost je i vozača motocikala, ali i drugih vozača da pripaze jedni na druge kako bi se izbjegle prometne nesreće, a pogotovo one s najtežim posljedicama. Najbitnije je odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje odredbi o sigurnosti prometa na cestama koje se tiču zabrane konzumiranja alkohola u prometu, vožnja registriranim i tehnički ispravnim vozilima, poštivanje ograničenja brzine, kao i korištenje uređaja i opreme za pasivnu sigurnost, napominju iz PU istarske.
U stravičnoj prometnoj nesreći preminuo 17-godišnji srednjoškolac iz Rovinja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap