Pretraga

Strojovođe prijete zaustavljanjem vlakova: Ispunite zahtjeve profesora

A- A+

Sindikat strojovođa Hrvatske dao je potporu prosvjetnim sindikatima u njihovom štrajku koji se nastavlja sljedeći tjedan, a započeo je u petak. U svojem pismu koje potpisuje predsjednik SSH-a Nenad Mrgan stoji kako će, ako zatreba, zaustaviti vlakove i pomoći profesorima u nastojanju da ostvare povećanje plaća i dostojanstva. Pismo podrške prenosimo u cijelosti.

Izdvojeni članak

Ministar Mornar napisao ispričnicu za sve učenike koji su markirali

Poštovane učiteljice i učitelji, profesorice i profesori,

Vi koji ste nas naučili čitati i pisati, a sad odgajate našu i NJIHOVU djecu, vi koji ste nas naučili gotovo sve što znamo, a sada dočekujete našu djecu u školama i na fakultetima – mi smo uz vas!


Nećemo se suzdržavati, ako zatreba, zaustaviti vlakove i pomoći vama koji svakodnevno nosite od kuće papire da biste našoj i NJIHOVOJ djeca pripremili vježbe i testove, jer škola, eto, nema novaca za običan papir – dok istovremeno gledamo kako Uprava jednog državnog poduzeća potroši u hipu sedam milijuna kuna na zamjenu dvije godine starih računala!


Nećemo se libiti, ako vi to od nas zatražite, zaustaviti vlakove i pomoći vama kojima su uveli e-dnevnike i nerijetko stavili samo po dva računala u zbornicu, dok istovremeno Uprava jednog državnog poduzeća koja “potegne” pola milijarde kuna iz državnog proračuna pokušava “naštimati” javni natječaj za preko 10 milijuna kuna vrijedan informatički projekt.Izdvojeni članak

Od ponedjeljka neopravdani sati za nedolazak na nastavu unatoč štrajku

Neće nam biti teško zaustaviti vlakove za vas koji od svojih novaca kupujete flomastere da biste na ploči mogli našoj i NJIHOVOJ djeci pokazati kako da napišu svoja prva slova, dok istovremeno Uprava jednog državnog poduzeća pokušava kupiti informatičku opremu koju nikada neće upotrijebiti.


Pokušat će ONI nama pričati o vašim pravima, vama o našim, drugima o vašim i našim, ali nikada neće reći da je 4% koje vi tražite samo kap u moru onoga što oni raspu. 4% je problem NJIMA jer će teže bez tih 4% naštimavati javne natječaje, kupovati bespotrebnu opremu i mijenjati dvije godine stara računala… Vama će i dalje, baš isti takvi, slati more glupih tablica koje ćete morati danima i noćima popunjavati, a čime će oni opravdavati svoja radna mjesta počesto i s četiri – ne posto, nego – puta većom plaćom od vaše.

I zato ustrajte do kraja! Kad ocijenite da vam je naša podrška potrebna – mi smo tu. Uz vas. Kao što ste i vi uz našu djecu!

Predsjednik SSH


Nenad Mrgan

Strojovođe prijete zaustavljanjem vlakova: Ispunite zahtjeve profesora
Share via
Copy link
Powered by Social Snap