Pretraga

Struka savjetuje: Naporne roditelja u školi treba tretirati kao zahtjevnu djecu

A- A+

‘Teške’ roditelje treba naučiti granicama i tretirati ih s čvrstinom, ali pravednošću, tvrdi autorica bestselera o odgajanju djece, Gina Ford.

Gina Ford, stručnjakinja u polju odgajanja djece, želi pomoći nastavnicima koji se moraju nositi s napornim roditeljima koji su ponekad pojavljuju u školama, piše Daily Mail.

S napornim roditeljima kao i sa zahtjevnom djecom

Ključ njenog savjeta je jednostavan – tretirajte ih baš kao i zahtjevnu djecu. Ford koja je podijelila majke na teže i manje teže rekla je kako takve treba naučiti važnosti granica i tretirati ih pravedno, ali čvrsto.

– Upotrebljavanje dobrih granica kod problema s napornim roditeljem je jednako važno kao i postaviti takve granice kod zahtjevnog djeteta, rekla je Ford dodajući kako takvi roditlji moraju shvatiti da ne mogu utjecati na način na koji škola funkcionira.

Izdvojeni članak

Ovako roditelji uništavaju društveni život svoje djece

Pravedno, ali i čvrsto s njima

Rekla je također kako bi dobre škole trebale raditi na tome da poboljšaju komunikaciju s roditeljima i rješavau probleme uspješno, no moraju biti pravedni ali čvrsti kada se radi o ‘teškom’ roditelju.

– Bez obzira na sve, ono što je najvažnije od svega jest to da roditelj zapravi samo želi da ga se sasluša. Slušenjem možete pokazati da iako možda ne dijelite iste stavove, uzet ćete u obzir ono što oni žele reći, zaključila je Ford.

Struka savjetuje: Naporne roditelja u školi treba tretirati kao zahtjevnu djecu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap