Pretraga

Strukovne škole dobivaju 343 milijuna kuna: Pogledajte u što će uložiti taj novac

A- A+

Ministrica znanosti obrazovanja, Blaženka Divjak, turneju ‘Razgovori o promjenama’ danas je nastavila u Sisačko-moslavačkoj županiji. U Strukovnoj školi Sisak predstavljeno je prvih 12 odluka za regionalne centre kompetentnosti u vrijednosti od gotovo 343 milijuna kuna, čiji su korisnici strukovne škole.

Turneja ‘Razgovori o promjenama’ u Sisačko-moslavačkoj županiji| foto: smz.hr

Turneja ‘Razgovori o promjenama’ u sklopu koje je predviđen obilazak i sastanci s učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske, danas je nastavljena u Sisačko-moslavačkoj županiji. Prilikom posjeta Strukovnoj školi Sisak ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak predstavila je prvih dvanaest odluka za regionalne centre kompetentnosti u vrijednosti od gotovo 343 milijuna kuna.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili su da je to dio rekordnog financiranja strukovnog obrazovanja za koje je iz dvaju europskih fondova (ESF i ERDF) osigurano 1,3 milijardi kuna.

Izdvojeni članak

Srednjim školama ide skoro 1,4 milijuna kuna za nabavku tableta: Evo koliko je dobila koja škola

– Potpisala sam prvih dvanaest odluka o infrastrukturnom ulaganju u strukovne škole, odnosno centre kompetentnosti diljem Hrvatske, a još ćemo potpisati trinaest sličnih odluka, dakle njih ukupno 25, u pet prioritetnih područja, kazala je Divjak, priopćili su iz MZO-a.

Kako su još prethodno pojasnili iz Ministarstva, regionalni centri kompetentnosti za učenike znače više prakse, učenje na radnome mjestu i prilike za povezivanje s poslodavcima, a škole će ovim sredstvima nabaviti novu, modernu opremu, izgraditi smještajne kapacitete i osigurati mnogobrojne edukacije.

Divjak je pojasnila kako je plan da se u idućem programskom razdoblju osigura i pokriće drugih strukovnih područja, poput građevinarstva, prometa i osobnih usluga. Ovom prilikom, ministrica je najavila uvođenje tri nova dualna programa od jeseni, jer je, kako su priopćili iz Ministarstva, primijećen interes poslodavaca i škola.

U dokumentu nastavku možete provjeriti kojih je 12 centara kompetentnosti i škole-korisnici u ovom krugu dobilo sredstva, o kolikom je iznosu riječ i u što će sredstva biti uložena.

Download [838.32 KB]

Strukovne škole dobivaju 343 milijuna kuna: Pogledajte u što će uložiti taj novac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap