Pretraga

Student tražio da mu ‘navuče’ ocjenu pa ga profesor uništio povratnim e-mailom

A- A+

TheLostCaterpillar korisničko je ime studenta na Redditu kojeg je na istoj društvenoj mreži savjetovao drugi korisnik da traži od svog profesora kemije da mu pokloni 0,78 bodova koliko mu je falilo za odličnu ocjenu. Međutim, odgovor profesora je toliko posramio tog studenta zbog čega je e-mailove podijelio sa svim korisnicima Reddita kako se ne bi našli u njegovoj situaciji i molili za nezasluženu ocjenu.

Foto: srednja.hr

Student koji se služi Redditom pod korisničkim imenom TheLostCaterpillar na nagovor drugog korisnika spomenute društvene mreže svog je profesora kemije zamolio da mu navuče 0,78 bodova koliko mu fali za odličnu ocjenu u napisanom ispitu. No potonje nije završilo kako je student očekivao.

Nakon što je dobio odgovor od profesora kemije, posramljeni student je objavio na Redditu screenshot mailova uz objašnjenje: ‘Odgovorio mi je i totalno me uništio. Osjećam se posramljeno i glupo. Prije nego što upitate profesora nešto vezano uz ocjenu radije dva puta promislite’

E-mail koji je student poslao profesoru kemije

U svojoj molbi student se ispričao profesoru što mu uopće šalje ovakav mail, jer je siguran da ih profesor često dobiva te je istaknuo kako je razlog njegova upita da mu navuče odličnu ocjenu frustracija što mu do iste fali samo 0,78 bodova.

Zatražio je od profesora da pronađe neke propuste tijekom semestra kojima bi on nadoknadio manje od jednog cijelog boda koji mu fali da ispit bude ocijenjen najvišom ocjenom.

Odgovor profesora na upit da pokloni studentu odličnu ocjenu

Profesor je u svom odgovoru ‘koji je uništio’ i posramio studenta da se osjećao jako glupo, napisao na samom početku da više nikada ne šalje takve mailove profesorima jer se protive politici sveučilišta.

Izdvojeni članak

Stručnjaci tvrde: Harvardu nije težak, a studenti i koji ne zaslužuju dobivaju odlične ocjene

Objasnio mu je kako uvijek postoje studenti koji su na rubu za višu ocjenu, ali da upravo ta ograničenja moraju postojati i da ih se profesori moraju držati jer bi inače svi studenti bili odlično. Također mu je poručio da se ubuduće tijekom semestra treba više truditi ako toliko žudi za najboljom ocjenom. Napisao je i to kako bi mu većina profesora zaokružila bodove na 89 bez njegova znanja i dali mu ocjenu B (vrlodobar) jer bi se na taj način ogradili, a student nikada ne bi saznao istinu.

Korisnik koji je nagovorio studenta da kontaktira profesora oko svoje ocjene, nakon objave screenshotova, objasnio mu je u čemu je pogriješio i zašto mu je profesor tako odgovorio.

Naveo mu je kako je glavna greška bila u tome što je poslao profesoru e-mail, a nije otišao s njim razgovarati – što je velika razlika. – Sročio si e-mail na najgori mogući način tako da je ispalo kao da profesoru nudiš nešto ili ga potkupljuješ, umjesto da si tražio samo da ti zaokruži ocjenu, napisao je korisnik TheLostCaterpillaru.

Student tražio da mu ‘navuče’ ocjenu pa ga profesor uništio povratnim e-mailom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap