Pretraga

Student umro u domu, pronašli ga tek nakon dva mjeseca: ‘Ne znamo kako se to moglo dogoditi’

A- A+

Potresan slučaj trese novozelandsku javnost. Tijelo 19-godišnjeg Masona Pendrousa pronađeno je u njegovoj sobi u studentskom domu Sveučilišta u Canterburyju. Nikome nije jasno kako nitko dva mjeseca nije pokušao ući u njegovu sobu. Ministar obrazovanja je bijesan, a Sveučilište odbija komentirati slučaj.

Studentski dom u kojem je pronađeno tijelo | foto: Sonoda Christchurch Campus/promo

Nakon što su primijetili nesnosan smrad iz jedne od soba na kampusu Sonoda Christchurch Campus na Novom Zelandu, studenti su pozvali policiju.

Policajci su u sobi pronašli tijelo studenta Sveučilišta u Canterburyju. Prema prvim nalazima obdukcije, bio je mrtav najmanje osam tjedana, doznaje Stuff.

Kako je moguće da se dva mjeseca nitko nije pitao gdje je student, nikome nije jasno.

Tijelo se raspalo, nisu ga mogli identificirati

Izdvojeni članak

Čovjek kojem je mladić iz Zaprešića umro na rukama ogorčen: ‘Recite mi koliko vrijedi život jednog djeteta?’

Mladićev otac navodno se obratio policiji kada nije mogao stupiti u kontakt sa sinom. Ipak, ni on niti nitko drugi nije probao ući u mladićevu sobu u studentskom domu sve dok u ponedjeljak oko 23 sata nije došla policija.

Tijelo je navodno bilo u takvom stanju raspadanja da je u studentski dom morao doći tim za identifikaciju žrtava katastrofe radi provjere otisaka prstiju, DNK i zubnih zapisa radi utvrđivanja identiteta.

Potvrđeno je kako je preminuli student 19-godišnji Mason Pendrous. Uzrok smrti još se istražuje.

Ministar: Netko je podbacio

Oko cijelog slučaja angažirao se i ministar obrazovanja Chris Hipkins. Pozvao je na istragu, a za Associated Press izjavio je kako je “stvarno zabrinut zbog ovog slučaja”.

– Ako idete u dom, plaćate ne samo krov nad glavom, već i za skrb koja ide s tim. Mislim da je jasno da to nije bilo prisutno u ovom slučaju – ustvrdio je ministar.

Sveučilište bez komentara

Potpredsjednica doma, profesorica Cheryl de la Rey, izrazila je sućut obitelji. I njoj je “nezamislivo kako se ovo moglo dogoditi”.

– Potreseni smo zbog onoga što se dogodilo i izražavamo duboku sućut obitelji. Ovo je izuzetno mučno vrijeme za studente i osoblje Sveučilišta – kazala je profesorica Cheryl de la Rey.

Policija je okupirala zgradu doma te razgovaraju sa studentima i osobljem. Sveučilište odbija službeno komentirati slučaj sve dok ne završi istraga, piše Stuff.

Student umro u domu, pronašli ga tek nakon dva mjeseca: ‘Ne znamo kako se to moglo dogoditi’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap