Pretraga

Studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi dobili stipendije: Novac za njih skupljali i Vatreni

A- A+

Sedamnaestero mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi svaki će mjesec, kroz cijeli svoj studij, dobivati 1.600 kuna. Oni su već jedanaesta generacija stipendista humanitarne akcije Korak u život, koji je osnovao Rotary kluba Zagreb Kaptol. Sredstva za stipendije ove su godine prikupljali i članovi hrvatske nogometne reporezentacije pa je izbornik Zlatko Dalić dobio zasluženu značku ambasadora akcije.

foto: Korak za život

Novoj generaciji stipendista želimo uspjeh i sreću na putu prema diplomi, izjavio je voditelj humanitarne akcije Korak za život Darko Radišić.

Izdvojeni članak
stem stipendija

Ponovno je pomaknuta crta na listi dobitnika državne STEM stipendije

Na svečanosti u organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol održana je dodjela stipendija jedanaestoj generaciji stipendista humanitarne akcije Korak u život.

Stipendije u iznosu 1.600,00 kuna mjesečno za cijelo vrijeme studiranja dobilo je sedamnaestero studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Mladi bez roditeljske skrbi, kad navrše 18 godina gube pravo na dom i udomiteljske obitelji te im stoga ovakve stipendije u mnogome mogu pomoći.

Sredstva za još jednu generaciju prikupljali su i članovi hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu akcije Vatreno srce zaklade Hrvatskog nogometnog saveza. Stoga je prva značka ambasadora akcije dodijeljena izborniku Zlatku Daliću.

foto: Korak za život

Izdvojeni članak

[Zadatak dana] Natjecatelj ‘Milijunaša’ odustao na pitanju o Vatrenima: Znate li odgovor za 250.000 kn?

– Ponosni smo što smo i ove godine uspjeli podržati još jednu generaciju studenata u njihovom koraku u život. Posebno smo zahvalni zakladi Hrvatskog nogometnog saveza Vatreno srce, koja je dio sredstava iz svoje akcije usmjerila za Korak u život, kao i Porcheu Hrvatska koji je ove godine posebno podržao akciju. Hvala i svim drugim prijateljima i partnerima koji su se još jednom odazvali pozivu i pomogli u ovogodišnjoj realizaciji projekta, rekao je voditelj humanitarne akcije Darko Radišić.

Ove godine u sklopu Koraka u život pokrenut je mentorski program u kojem će članovi Rotary kluba Zagreb Kaptol mentorirati stipendiste, a po prvi put dodijeljena je stipendija i studentici iz Vojvodine, čime je akcija postala međunarodna.

Ako želite podržati Korak u život, akciji se možete priključiti uplatama na žiro račun HR4723600001502398283.

Studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi dobili stipendije: Novac za njih skupljali i Vatreni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap