Pretraga

Studenti htjeli prosvjedovati protiv čestih silovanja, ali im vlasti zabranile

A- A+


Izdvojeni članak

Dvostruki silovatelj dobio mjesec dana pritvora

Nakon što je nedavno jedna indijska studentica silovana od strane šestorice mladića, tisuće mladih je u New Delhiju htjelo prosvjedovati zbog zločina i gnjeva jer žrtve silovanja u toj zemlji teško ostvaruju ikakva prava. Međutim policija im je u nedjelju zabranila prosvjed.

Indijska policija zabranila je u nedjelju prosvjed tisućama studenata koji su htjeli iskazati svoje nezadovoljstvo jer u Indiji postoji sve više silovanih djevojaka i žena, a snage zakona ne čine ništa po tom pitanju.

Izdvojeni članak

Na Facebooku objavila video o silovanju

Šestorica ju silovala, takvi slučajevi česti

Dvadesettrogodišnja studentica kinezioterapije nedavno je silovana u autubusu u New Delhiju. Djevojka je sjedila u autobusu kad joj je prišla muška šestorka, silovala ju, istukla ju željeznom šipkom i bacila iz autobusa zajedno s mladićem s kojim je bila.

Studentica je hospitalizirana na intenzivnoj njezi i tek proteklog vikenda se počela oporavljati. Dala je policij iskaz o svjedocima, koji se poklapa s iskazom njenog kolege koji je bio s njom.

Napadači su za vrijeme zločina bili pijani, a u autobus su ušli iako taj autobus nije vozio. U isti autobus je i greškom ušao mladi par i onda se dogodio zločin.
Šest mladića osumnjičenih za napad je uhićeno i nalaze se u zatvoru. Takvi slučajevi u Indiji su sve češći.

Vladajući zabranili prosvjed uz poruku ‘proučit ćemo strože kazne’

Ovaj zločin izazvao je veliki val gnjeva u Indiji, gdje žrtve silovanja često jako teško ostvaruju svoja prava. Zbog toga je tisuće studenata i drugih mladih prosvjednika ovih dana i na društvenim mrežama protestiralo tražeći veći sigurnost za žene.

Mladi su htjeli izaći na ulicu i u središtu New Delhija organizirati prosvjed i to u blizini predsjedničke palače.
Međutim prosvjed im je zabranjen, a ministar unutarnjih poslova Sushil Kumar Shinde im je kazou da će ‘vlada proučiti mogućnost strože kazne za silovanje’ aludirajući pritom na smrtnu kaznu.

Nakon 2004. smrtna kazna je provedena u Indiji samo dva puta, u slučaju silovatelja i ubojice jedne školarke i za jedinog napadača u atentatu u Mumbaiju u studenome 2008.

Studenti htjeli prosvjedovati protiv čestih silovanja, ali im vlasti zabranile
Share via
Copy link
Powered by Social Snap