Pretraga

Studenti htjeli prosvjedovati protiv čestih silovanja, ali im vlasti zabranile


Dvostruki silovatelj dobio mjesec dana pritvora

Nakon što je nedavno jedna indijska studentica silovana od strane šestorice mladića, tisuće mladih je u New Delhiju htjelo prosvjedovati zbog zločina i gnjeva jer žrtve silovanja u toj zemlji teško ostvaruju ikakva prava. Međutim policija im je u nedjelju zabranila prosvjed.

Indijska policija zabranila je u nedjelju prosvjed tisućama studenata koji su htjeli iskazati svoje nezadovoljstvo jer u Indiji postoji sve više silovanih djevojaka i žena, a snage zakona ne čine ništa po tom pitanju.

Na Facebooku objavila video o silovanju

Šestorica ju silovala, takvi slučajevi česti

Dvadesettrogodišnja studentica kinezioterapije nedavno je silovana u autubusu u New Delhiju. Djevojka je sjedila u autobusu kad joj je prišla muška šestorka, silovala ju, istukla ju željeznom šipkom i bacila iz autobusa zajedno s mladićem s kojim je bila.

Studentica je hospitalizirana na intenzivnoj njezi i tek proteklog vikenda se počela oporavljati. Dala je policij iskaz o svjedocima, koji se poklapa s iskazom njenog kolege koji je bio s njom.

Napadači su za vrijeme zločina bili pijani, a u autobus su ušli iako taj autobus nije vozio. U isti autobus je i greškom ušao mladi par i onda se dogodio zločin.
Šest mladića osumnjičenih za napad je uhićeno i nalaze se u zatvoru. Takvi slučajevi u Indiji su sve češći.

Vladajući zabranili prosvjed uz poruku ‘proučit ćemo strože kazne’

Ovaj zločin izazvao je veliki val gnjeva u Indiji, gdje žrtve silovanja često jako teško ostvaruju svoja prava. Zbog toga je tisuće studenata i drugih mladih prosvjednika ovih dana i na društvenim mrežama protestiralo tražeći veći sigurnost za žene.

Mladi su htjeli izaći na ulicu i u središtu New Delhija organizirati prosvjed i to u blizini predsjedničke palače.
Međutim prosvjed im je zabranjen, a ministar unutarnjih poslova Sushil Kumar Shinde im je kazou da će ‘vlada proučiti mogućnost strože kazne za silovanje’ aludirajući pritom na smrtnu kaznu.

Nakon 2004. smrtna kazna je provedena u Indiji samo dva puta, u slučaju silovatelja i ubojice jedne školarke i za jedinog napadača u atentatu u Mumbaiju u studenome 2008.

Studenti htjeli prosvjedovati protiv čestih silovanja, ali im vlasti zabranile
Share via
Copy link
Powered by Social Snap