Pretraga

Studenti iz prosvjeda zasadili marihuanu po cijelom gradu

A- A+

Diljem njemačkog grada Gottingena narastao je kanabis, budući da je grupa studenata, posadila nekoliko desetaka tisuća sjemenki nezakonite biljke prošli mjesec. Glavnina zasađenih sjemenki nalazi se u okolici tamošnjeg sveučilišnog kompleksa, po kojem je grad poznat.

Poplava kanabisa pojavila se diljem njemačkog grada Gottingena, nakon što je grupa studenata i ostalih boraca za legalizaciju prošli mjesec zasadila tisuće sjemenki ove nezakonite biljke. Većina sadnica se nalazi oko sveučilišnog kompleksa, po kojem je ovaj grad poznat. Akcija je bila svojevrsni prosvjed protiv oštrih zakonskih kazni za konzumente marihuane.

Izdvojeni članak

Znanstvenici dokazali: Medicinska marihuana ne vodi ovisnosti o drogama

Osim u ‘studentskm gradu’, u Gottingenu su biljke zasađene i u drugim dijelovima, uključujući i okolicu zgrade lokalne policije te gradske uprave, piše Spiegel.de.

Organi reda su prethodnih dana dobili zadatak uklanjanja biljaka sa svih javnih površina, no obzirom na njihovu rasprostranjenost i brojnost, to neće biti lagan zadatak.

Glasnogovornica policije u Gottingenu objasnila je da je do sada potrgano oko 70 stabljika, uključujući i one u okolici policijske postaje, te da misli da su određeni broj biljaka uzeli oni koji su ih posijali.

Policija je dobila naredbu uklanjanja i uništavanja svih stabljika marihuane koje pronađu, međutim taj će zadatak očito biti složeniji od očekivanog.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap