Pretraga

Studenti izabrali najpoželjnije tvrtke u kojima bi htjeli raditi

A- A+

Diljem Europe provedeno je opsežno istraživanje kojim se htjelo otkriti u kojim tvrtkama bi studenti po završetku faksa htjeli raditi. Treću godinu zaredom Google je studentima ekonomije najprimamljiviji dok su se IT-jevci odlučivali u najvećoj mjeri za Siemens.

www.herzog-gmbh.de

Tvrtka Universum provela je veliko istraživanje nad 135 tisuća studenata iz 12 europskih zemalja te otkrila u kojim bi firmama željeli po završetku fakulteta raditi. Na popisu studenata ekonomije i budućih inženjera u IT sektoru našao se očekivano Google, ali su otkrili i pokoje iznenađenje, piše SEEbiz.eu.

Izdvojeni članak

Poslovi kojima su se bavili poznati prije nego su postali poznati

Kako je ovogodišnje istraživanje pokazalo budući ekonomisti preferiraju poslodavce koji će ih stručno usavršiti, ali i koji će im pružiti dinamičnije radno mjesto. Stoga se već treću godinu zaredom na prvom mjestu popisa studenata ekonomije u Europi nalazi konglomerat Google. Ispitanici su tu tvrtku okarakterizirali kao mjesto gdje se zaposlenici kroz rad mogu zabaviti i smatraju taj posao vrlo kreativnim.

Na drugo mjesto smjestili su L’Oreal zbog kreativne radne atmosfere te nadaleko poznatog dobrog programa za pripravnike. Microsoft je pao tek na peto mjesto baš kao i kod IT-jevaca.

Za razliku od svojih kolega ekonomista, budući inženjeri na prvo mjesto su smjestili Siemens – vodeću tvrtku na polju tehnologije i inovacija. Drugu poziciju zauzeo je IBM, dok se kod IT-jevaca Google smjestio na četvrto mjesto po poželjnosti.

Tvrtke u kojima bi većina studenata htjela radti po završetku faksa

Studenti izabrali najpoželjnije tvrtke u kojima bi htjeli raditi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap