Pretraga

Studenti jednog hrvatskog grada od Nove godine imaju pravo na besplatnu kartu za vlak

A- A+

Uoči Nove godine Grad Slatina potpisao je s HŽ-om ugovor o sufinanciranju troškova prijevoza studenata vlakom. Od 1. siječnja ovu pogodnost mogu koristiti redoviti studenti s prebivalištem na području Grada Slatine, koji za to podnesu zahtjev u Gradskoj upravi.

Foto: Pixabay

Kako je priopćeno na službenim stranicama Grada Slatine, temeljem ugovora kojeg je grad potpisao s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, HŽ će na redovitim linijama javnog prijevoza u 2. razredu redovitih vlakova obavljati prijevoz redovitih studenata s prebivalištem na području Grada Slatine za što će Grad sufinancirati dio troškova prijevoza tih studenata, a HŽ ostatak. Pretplatna karta za putnički vlak vrijedit će, bez doplate, i u vlaku višeg ranga.

Izdvojeni članak

Izvrsna vijest za učenike: Evo kako vlakom putovati po Hrvatskoj – bez da išta platite

Ovim ugovorom Grad se obavezuje sufinancirati troškove prijevoza redovitim studentima u iznosu 50% od redovite cijene karte, a ostatak od 50% popust je koji studentima odobrava HŽ, pa će u konačnici karta za studente biti besplatna.

Mjesečne karte studenti će moći kupiti samo na putničkoj blagajni željezničkog kolodvora u Slatini.

Pojedinačnu kartu studenti mogu podići na putničkim blagajnama gdje prodaju obavljaju radnici HŽ-a, i to uz potvrdu o sufinanciranom prijevozu Grada Slatine, te identifikacijskog dokumenta.

Studenti jednog hrvatskog grada od Nove godine imaju pravo na besplatnu kartu za vlak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap