Pretraga

Studenti u Minecraftu rekreirali svoj kampus da bi ostali povezani iako su udaljeni kilometrima

A- A+

Zbog pandemije ni studenti prestižnog Massachusetts Institute of Technology trenutno nisu na svojem kampusu i studiraju na daljinu. Ipak, da bi ostali povezani, neki tamošnji studenti odlučili su izgraditi svoj kampus u Minecraftu.

Screenshot YouTube

Zatvoreni u svojim sobama na najudaljenijim krajevima zemlje, studenti MIT-a uključili su se u virtualni projekt izgradnje vjerne replike svojeg kampusa u skali 1:1 u Minecraftu. Ovi studenti poznati su po svojim inžinjerskim vještinama i marljivosti.

– Kako su studenti MIT-a obično ionako noćni ljudi, nema sumnje da bi primijenili svoje uobičajene radne navike kako bi sudjelovali u ovakvom projektu,objašnjava Shayna Ahteck, brucošica uključena u izgradnju virtualnog kampusa, a piše studentlife.mit.edu.

Inicijalna ideja nastala je na platformi koja je spojila oko 1.000 studenata i drugih članova zajednice MIT-a.  U videu možete pogledati kako njihov kampus u Minecraftu izgleda, a studenti tvrde da im vidjeti svoj kampus i šetati kroz njega u ovom obliku stvara dobar osjećaj jer su povezani s kampusom. Jedan od studenata u videu istaknuo je da je MIT za njega, ali i mnoge druge kao drugi dom.

Copy link
Powered by Social Snap