Pretraga

Studenti napravili kostime za učenice baletne škole: One postale državne prvakinje

A- A+

Studenti prve godine diplomskog studija tekstilnog i modnog dizajna u Zagrebu izradili su kostime za nastup učenica 4. razreda baletne škole u Zagrebu koje su u konačnici osvojile prvo mjesto na državnom natjecanju. Kostime su studenti izradili samostalno, u što spada dizajn, konstrukcija i modeliranje krojeva te na kraju izrada samog odjevnog predmeta.

učenice baletne škole u bijelim haljinama

Učenice koje su osvojile prvo mjesto na državnom natjecanju | foto: Škola za klasični balet Zagreb

Učenice 4. razreda Škole za klasični balet u Zagrebu, Irma Galunić, Sara Zegnal, Nika Bulić i Bruna Ćališ Katarinčić, osvojile su prvo mjesto na 61. Državnom natjecanju muzičkih i plesnih škola u svojoj kategoriji pod vodstvom nastavnice Emilije Sorić. Sudjelovale su s kostimima koje su dizajnirali i izradili studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Studenti koji su izradili kostime studiraju prvu godinu diplomskog studija tekstilnog i modnog dizajna smjera Kostimografije i Modnog dizajne, a kostimi su nastali pod mentorstvom profesorica Barbare Bourek, Irene Šabarić i Franke Karin.

Izdvojeni članak
olimpijada za djevojke

[FOTO] Čeka ih veliko natjecanje: Ove učenice nas predstavljaju na Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke

– Studenti su ponudili dizajn baletnih suknji sukladno potrebama baletnih pokreta i koreografiji. Kostime su samostalno i izradili. Izrada kostima uključuje dizajn, konstrukciju i modeliranje krojeva te izradu odjevnog predmeta. Bile su potrebne i dvije probe kostima koje su studenti također pod našim mentorstvom samostalno odradili kako bi kostimi savršeno pristajali, kazala nam je Karin.

Učenice su plesale ‘Pas de quatre’ na muziku C. Pugnia i prema koreografiji J. Perrota. U fotogaleriji ispod možete pogledati kako su izgledali kostimi i učenice na nastupu.

Copy link
Powered by Social Snap