Pretraga

Studenti oslikavanjem uljepšavaju dom Stjepan Radić

A- A+

Likovna i literarna radionica Savska točkica jedna je od novih kulturnih događanja u domu Stjepan Radić. U prostoru gdje je prije bila pošta studenti s različitih fakulteta dolaze izraziti svoju kreativnost, slikati i zabavljati se.

Studenti doma Stjepan Radić svaki ponedjeljak dolaze u prostore ‘dnevnog boravka’ izraziti svoju maštu. Osim što si time popravljaju taj omraženi dan, svaki tjedan slikaju, crtaju, oslikavaju zidove i pripremaju performanse. U budućnosti žele proširiti svoje aktivnosti izvan prostora i uljepšati prostor cijelog doma.

Izdvojeni članak

Dom Stjepan Radić je ‘prčija jeftinih drolja i budala’

U prostor dnevnog boravka uselili u ožujku


Radionica Savska točkica
pokrenuta je u dvanaestom mjesecu prošle godine, a u prostor gdje je prije bila pošta su uselili prije mjesec dana.

– Na prvu Točkicu su došle dvije cure. Sve ostale je bio sram, a nije ni bilo baš razglašeno. Onda sam ja dosađivala i nagovarala te se na drugu već pojavilo pet ljudi, treću petnaest, a sad imamo dvadesetak stalnih članova, izjavila je voditeljica Kristina Horvat.

Dnevni boravak povremeno koriste i druge studentske grupe, održavaju se razne rasprave i forumi te im ova radionica uljepšava još uvijek neuređeni i prazan prostor. Za namještaj očekuju donacije, a do tada se sami snalaze.

– Metode i tehnike uglavnom smišljam u hodu, a neke stvari sam pokupila iz Škole za umjetnost i dizajn u Zaboku. Dok se nismo upoznali radili smo uglavnom individualne radove, ali od početka pokušavam da radimo što više zajedno. Jednom smo recimo radili skice od kojih smo birali najbolje pa ih spajali, ocrtali obrise i onda je svatko farbao neki dio. Nacrtali smo i jedno drvo na četiri odvojena platna kroz godišnja doba te je oboje super ispalo tako da ćemo raditi još takvih stvari, nastavila je voditeljica.

Izdvojeni članak

Studentski odbor ‘Stjepan Radić’: Svatko može kontrolirati prehranu, a rade na proširenju ponude u brzoj menzi

Radionice se održavaju ponedjeljkom navečer

Svaki ponedjeljak dolaze studenti s različitih fakulteta, dok je čak četiri studentice sa Socijalnog rada. Na radionicama mogu naučiti drugačiji pristup, ali i izraditi stvari koje se mogu primjenjivati negdje drugdje.

– Sudjeluju ljudi koji su kreativni a studiraju fakultete na kojima se ne mogu baš izraziti i onda se tu ispucavaju. Bila je i jedna cura s logopedije koja je trebala napraviti za klince anatomiju uha pa smo smišljali kako joj pomoći i na kreativan način dočarati bubnjiće, objasnila je Kristina.

Trenutno se pripremaju za Radićeve dane koji se organiziraju tek u lipnju, ali imaju puno različitih ideja koje treba realizirati. Za sada su izradili likove u koje će posjetitelji moći staviti svoju glavu te na trenutak postati kifovac, medicinska sestra ili Radić s guskama u magli.

Biti će i izložba u prostorijama dnevnog boravka, a za to vrijeme će se vani na trgu održavati nekakva radionica ili performans. U međuvremenu planiraju proširiti svoje aktivnosti i izvan prostora bivše pošte te uljepšati pomalo uspavani i zapušteni prostor studentskoga doma Stjepan Radić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap