Pretraga

Studenti, profesori i učenici udružili snage, a pomoći možete i vi: Nabavlja se 3D printer i laptop za dječji dom

A- A+

Udruga EFFECTUS udruga mladih nastavlja s humanitarnim radom i inicijativom #PokreniOsmijeh. Cilj inicijative nabaviti je 3D printer i laptop za djecu i mlade od 7 do 18 godina u Dječjem domu Laduč. Partneri na projektu su učenici V. gimnazije, profesori i studenti EFFECTUS-a te članovi EFFECTUS udruge mladih, a projekt će se provesti u razdoblju od šest mjeseci.

nabava 3d printera

Foto: Adam Winger, Unsplash

Inicijativa #PokreniOsmijeh osmišljena je s ciljem nabave 3D printera i laptopa za Dječji dom Laduč. Cilj ove humanitarne akcije je pružiti djeci i mladima, osobito onima s manje mogućnosti, lako dostupne prilike za sudjelovanje u aktivnostima koje potiču pozitivne društvene promjene. Kako bi mladi postali punopravni članovi društva, važno je da mogu sudjelovati u zajednici kako bi stekli samopouzdanje i izgradili se kao samosvjesne osobe, spremne na sve izazove današnjice.

U planu i kreativne radionice te razne sportske aktivnosti

Projekt će obuhvatiti aktivnosti koje potiču informatičku pismenost, poput osnova programiranja, umjetne inteligencije i 3D printanja. Osim toga, u planu su kreativne radionice i razne sportske aktivnosti. Sudionici će rezultat svog rada moći predstaviti na završnoj svečanosti za vrijeme božićnih praznika.

Djeca i mladi u nepovoljnom položaju i ranjive skupine trebaju lako dostupne mogućnosti za sudjelovanje u aktivnostima koje obuhvaćaju: uključivanje, povezivanje, razvijanje, osnaživanje, a ujedno stjecanje iskustva i kompetencija za osobni, obrazovni, društveni, kulturni, građanski i profesionalni razvoj, poručili su iz udruge.

Izdvojeni članak
božićno drvce

Studenti i nastavnici u humanitarnoj akciji skupili 25.000 kuna za udrugu ‘Mladi protiv gladi’

Kako se priključiti?

Na projektu će se okupiti mladi volonteri kojima je cilj izgraditi društvo koje podupire ranjive osobe, promiče socijalnu uključivost, toleranciju i ljudska prava. Osim što će svim mladima omogućiti jednak pristup mogućnostima, predstavit će studente kao one koji u društvo unose pozitivne promjene i zalažu se za politike za mlade. Iskustvo volontiranja pomaže u razvoju empatije i solidarnosti i važan je element aktivnog građanstva.

Svi koji žele pomoći inicijativi #PokreniOsmijeh u nabavci #3D printera i laptopa mogu to učiniti putem donacije na IBAN udruge: HR 6823600001102963157, za projekt #PokreniOsmijeh.

Studenti, profesori i učenici udružili snage, a pomoći možete i vi: Nabavlja se 3D printer i laptop za dječji dom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap