Pretraga

Studenti pronašli veliki novac u kauču sa sajmišta

A- A+

Troje njujorkških studenata kupili su stari rabljeni kauč za 20 dolara i nemalo se iznenadili otkrivši što je u njemu. Naime Reese Werkohven te njegove cimerice Callie Guasti i Lara Russo išli su provjeriti zašto je ova jeftina sofa toliko neudobna i na taj način u njoj pronašli 40 tisuća dolara!

Screenshot: YouTube

Troje studenata iz New Yorka, odnosno Reese Werkohven te njegove cimerice Callie Guasti i Lara Russo, kupili su stari kauč za 20 dolara, ali pokazalo se da krije puno veću vrijednost u sebi. Naime kako je kauč bio vrlo neudoban studenti su odlučili provjeriti može li se što napraviti i naišli na iznenađenje.

Izdvojeni članak

Evo kako novac mijenja ljude

Vreća s 40 tisuća dolara

– Na dnu je bio patentni zatvarač, Reese je izvadio vreću i rekao da je to ili droga ili novac. Prestrašili smo se i vidjeli da je novac, ispričala je Lara, prenosi 7online.com.

I to ne ‘sitna lova’ nego čitavih 40 tisuća dolara. Tresući se, izvadili su to iz kauča i zaključali vrata od stana. Kako isprva nisu pronašli nikakve papire niti podatke, krenuli su s nabrajanjima gdje će sve otići, kakav si brod kupiti i slično.

– Susjedi su mislili da smo dobili na lotu jer je zid prilično tanak, pojasnila je Callie.

Izdvojeni članak

Kako sve zovemo novac u razgovornom jeziku?!

Otriježnjenje, ali i humana gesta

Novac je bio u omotnicama, razmješten po cijelom kauču, a maštarije i planovi o njegovu trošenju, prestale su kada su studenti pronašli potvrdu o uplati sa svim podacima.

Iz podataka su iščitali da novac pripada 91 godinu staroj gospođi, koja je novac stavljala u kauč jer ne vjeruje bankama.

Slomivši kuk, starica je završila u bolnici, a njena su djeca u tom vremenu donirala kauč, ne znajući što se u njemu krije.

– Nismo ni raspravljali, odmah smo se svi složili da je to njezin novac, rekao je Reese.

Za svoju poštenu gestu, trojac je od strane vlasnice novca nagrađen s 1000 dolara.

Studenti pronašli veliki novac u kauču sa sajmišta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap