Pretraga

Studenti sa Save u dvorištu doma izradili svog ‘Matoša na klupi’

A- A+

Sada već davne 1972. Hrvatski je kipar Ivan Kožarić izradio skulpturu ‘Matoš na klupi’ koja prikazuje tog slavnog pisca kako odmara na klupi pored tipične ulične svjetiljke na Strossmayerovom šetalištu. Studenti stanari doma Stjepan Radić odlučili su iskoristiti snijeg koji je jučer zabijelio i njihovo dvorište, te u svom dvorištu izradili simpatičnu repliku poznate zagrebačke skulpture.

Foto: Srednja.hr

Iako su već u svojim dvadesetima, studente u domu Stjepan Radić svake godine obraduje snijeg i dobro ga iskoriste. Tako se ondje česti zna održati godišnje grudanje, a poznato je i da prolaznike u dvorištu doma znaju dočekati vrlo zanimljive snježne skulpture. 

Ove je godine skupina studenata, na klupicu koju u toplijim danima popune studenti, odlučila ‘smjestiti’ pjesnika A.G. Matoša. Od snijega su izradili repliku skulpture koja krasi popularno Strossmayerovo šetalište. 

Njihove radosti i ovoga je puta zabilježila kamera dvoje studenata Sare Filipe Delić i Domagoja Karačića, koji savsku svakodnevicu prikazuju kroz svoj projekt ‘Klikom po Savi’.

Studenti sa Save u dvorištu doma izradili svog ‘Matoša na klupi’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap