Pretraga

Studenti su pisali ispit kada se dogodila eksplozija: Najmanje 23 mrtvih, više od 30 ih je ranjeno

A- A+

U Kabulu, glavnom gradu Afganistana, 23 studenata koji su pisali prijemni ispit poginulo je u napadu na obrazovni institut. U eksploziji je ozlijeđeno više od 30 studenata, a među žrtvama su najviše studentice te za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Foto: Screenshot Twitter

Stotinjak studenata i studentica polagalo je prijemni ispit na obrazovnom institutu u Kabulu, glavnom gradu Afganistana, kada se dogodio napad. Eksplozija je ranila više od 30 a najmanje 23 ih je poginulo, javlja CNN.

– Kada sam ušla u predavaonu, vidjela sam svoje kolege i kolegice u krvi. Saznala sam da se eksplozija dogodila unutar predavaonice. U šoku sam, tražila sam svoje prijatelje i prijateljice. Većina se izvukla živa, ali ne i moja najbolja prijateljica, imala je samo 19 godina i bila je nainteligentnija u cjeloj generaciji, ispričala je studentica za CNN.

Žrtve napada u najvećem broju su studentice

Policija je izvijestila kako se, kada su u pitanju žrtve napada, najviše radi o studenticama. Do sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad iako u tom području žive najviše Hazari, etnička manjina koja je bila meta prošlih napada militantne skupine Islamske države. Glasnogovornik talibana, Zabiullah Mujahid, osudio je napad preko Twittera.

– Islamski emirati Afganistana napad na centar nazivaju velikim zločinom, oštro ga osuđuju i izražavju najdublju sućut obiteljima žrtava ovog incidenta, napisao je talibanski glasnogovornik.

Izdvojeni članak
ubojstvo rusija škola

Stravična pucnjava u ruskoj školi: Ubijeno najmanje 15 ljudi, napadač na sebi imao nacističke simbole

Ovo nije prvi ovakav napad

U napadu na obrazovni centar u zapadnom Kabulu 2020. godine među 24 poginulih bili su i učenici tinejdžeri, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država. Uz to, prošle je godine (prije nego su talibani došli na vlast) u bombaškom napadu na žensku školu ubijeno najmanje 85 ljudi, uglavnom učenica, a stotine ljudi je bio ranjeno.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap