Pretraga

Studentica kupuje diplomski za Pravo: Komentari koje je dobila odlično su je ismijali

A- A+

Da bi student dobio diplomu prvo mora napisati i obraniti diplomski rad. Naravno, za ovaj rad vrijede pravila kao i svaki drugi – student ga mora napisati sam i ne smije plagirati druge autore i radove. Svako toliko pišemo o slučajevima kupovine i prodaje kako diplomskih tako i seminarskih radova, a ovoga puta jedna je djevojka u studentskoj grupi tražila osobu koja piše diplomske radove za Pravo. U komentarima joj je jedna djevojka sarkastično odgovorila da najbolje odmah kupljeni rad prijavi i za Rektorovu nagradu.

Screenshot Facebook grupa

Diplomski rad kruna je akademskog obrazovanja te je posljednji korak na putu do diplome. Međutim, do te diplome neki studenti dolaze novcem, to jest, kupovinom radova.

Izdvojeni članak

Mladić prozvao varalice koji kupuju diplomske: Bizarni komentari dokazuju da nam nema spasa

Kupuju se seminarski, završni i diplomski radovi, a jedna je studentica (ustvari korisnik Facebooka pod ženskim imenom – nije poznato je li profil lažan) u Facebook grupi Studentski dom Stjepan Radić tražila nekoga tko piše diplomske radove za studij Prava.

Odgovori koje je dobila pokazuju da su studenti ipak svjesni ilegalnosti i štetnosti kupovine ovakvih radova. Jedna djevojka odgovorila je studentici u šali da proba kod Ministartsva pravosuđa, a potom joj je u drugom komentaru sarkastično objasnila što misli o njezinom pokušaju kupovanja diplomskog rada.

– Ali u svakom slučaju kad već uzimaš diplomski uzmi neki top pa ga prijaviš i za rektorovu nagradu, mislim zašto stati samo na diplomskom, uzmi sve počasti ikad! #yougogirl, napisala je djevojka.

Screenshot Facebook grupa

Osim ovog, bilo je i drugih komentara koji su pokazali neslaganje s ovakvim kupovinama.

– Jednog će dana ova osoba nekome možda bit odvjetnica, sutkinja… Ne daj Bože nikome, glasio je jedan od komentara.

Nije poznato je li djevojka rad tražila za sebe ili za nekog drugog te na kojem točno pravnom fakultetu studira osoba kojoj treba diplomski, no s obzirom na velik broj onih koji pišu i prodaju radove, nije nemoguće da je već pronašla nekoga tko će za novac napisati rad koji donosi diplomu visokog obrazovanja.

Copy link
Powered by Social Snap