Pretraga

Studentica odustala od dva fakulteta zbog alergije na knjige

A- A+

Studentica iz Engleske Kirsty Ashman je morala odustati od dva fakulteta budući da pati od vrlo rijetke alergije. Ova 22-godišnjakinja alergična je na knjige te joj kontakt s njima izaziva vrlo opasne reakcije. Prvi boravak u čitaonici fakulteta završio je teškim asmatičnim napadom poslije kojeg je prevezena u bolnicu. Sada studira od kuće, gdje obitava u sterilnom okruženju.

Foto: nydailynews.com

Kirsty Ashman je studentica koja je odustala od dva fakulteta zbog vrlo neobičnog razloga. Naime 22-godišnjakinja iz engleskog gradića Haverhilla pati od alergije na knjige. Njen prvi boravak u fakultetskoj knjižnici završio je astmatičnim napadom poslije kojeg je prevezena u bolnicu. Tako je Kirsty morala odustati od svoga sna da postane profesorica engleskog jezika. Trenutno pokušava spasiti situaciju tako što studira od kuće, mada je nesretna jer ne može osjetiti poput svih ostalih, osjetiti čar odlaska na predavanja.

Izdvojeni članak

Stare knjige mirišu na travu i vaniliju

Jednostavno svaka knjiga starijeg izdanja predstavlja potencijalnu opasnost za ovu 22-gdoišnju djevojku, piše Daily Mail.

Pokušavala je dvije godine studirati, no kako je u tom periodu doživjela 15-ak kritičnih napada, od kojih su pojedini bili smrtno opasni, odlučila je odustati. Osim prašnjavih i starih materijala, Kirsty ima problem i s pretjerano urednim prostorijama.

– Čak i previše čiste prostorije kao što su kantine i wc-i su velika prijetnja. Jaka sredstva za čišćenje znače još jednu moju posjetu bolnici, izjavila je 22-godišnjakinja za isti izvor.

Vrlo je sputavaju u obavljanju najosnovnijih radnji njene alergije, ali nema puno opcija da im se odupre. – Voljela bih imati normalan život u vanjskom okruženju, ali to za sada nije moguće, zaključila je.

Studentica odustala od dva fakulteta zbog alergije na knjige
Share via
Copy link
Powered by Social Snap