Studentski kapelan Stojić odgovara na pitanje je li downloadanje grijeh

Don Damir Stojić je objavio na Facebook stranici ‘Studentski pastoral’ pitanje iz rubrike ‘Pitajte kapelana’. Pitanja se odnosi na downloadanje knjiga te online gledanje serija, odnosno predstavljaju li te radnje grijeh prema Crkvnenom nauku.

– Moj je muž uvjeren u to da je “skidanje” knjiga s interneta grijeh i zato se nakon ispovijedi pričesti jednom, najviše dvaput, a nakon toga više ne jer nastavlja sa svojim grijehom. Je li on u pravu kad misli da je to grijeh, kad to ispovijeda kao grijeh i je li to zapreka pričesti? Ja mislim da je u krivu i da to nije grijeh. Također ću povući analogiju s gledanjem serija preko interneta jer bi u tome slučaju bio grijeh i svako moje gledanje neke serije. Prosvijetlite nas. Hvala!, pitanje je koje je dobio studentski kapelan don Damir Stojić u rubrici ‘Pitajte kapelana’. Njegov odgovor s Facebook pagea ‘Studentski pastoral’ možete pročitati u nastavku.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

[Pitajte kapelana]"SKIDANJE" S INTERNETAMoj je muž uvjeren u to da je "skidanje" knjiga s interneta grijeh i zato se…

Posted by Studentski pastoral on 15. prosinca 2015

Odgovori