Pretraga

Studija otkriva: Studenti koji prakticiraju seks na jednu noć skloniji depresiji

A- A+

Predbračni i neobvezan seks već odavna su postali društvena norma, a mladež koja se odlučuje na apstinenciju u manjini je. Budući da je neobvezan seks postao sasvim normalna i česta pojava, mnogi tvrde kako on nema nikakve neželjene psihičke posljedice. Čini se da ipak nije tako.

Vremena su promijenila i neobvezni seks postao je sasvim normalna pojava među ljudima. Prije ulaska u bračnu luku mladi promijene i po nekoliko spolnih partnera, za što ih nitko ne osuđuje. Iako je seks bez obaveza u društvu prihvaćena i česta pojava, studija je pokazala da studenti koji se upuštaju u takve odnose mogu patiti od psiholoških problema.

Izdvojeni članak

Seksualni kalkulator: S koliko ste osoba zapravo spavali

Neobvezni seks može voditi do depresije

Prema navedenoj studiji, takav seks može voditi to depresije i tjeskobe kod mladih. Studija se bavi povezanošću neobveznog seksa i mentalnog zdravlja među adolescentima, a rezultati su pokazali kako studenti koji su imali seks bez obaveza imaju i veće razine društvene i generalne tjeskobe i depresije, prenosi Business Insider.

U ovoj je studiji neobvezan seks definiran kao spolni odnos s nekime koga je osoba poznavala manje od tjedan dana. Anketa koja je putem interneta ispitala gotovo četiri tisuće heteroseksualnih studenata u dobi od 18 do 25 godina, s trideset različitih fakulteta u SAD-u. Od ispitanih studenata 11 posto ih je imalo takav odnos u mjesec dana prije ankete, a većina njih bili su muškarci.

Izdvojeni članak

Dokazano: Studenti više ne gledaju na seks jednako

Rizik od negativnih psiholoških osjećaja

– Za studente, neobvezni seks može povećati rizik za negativne psihološke osjećaje. Takav seks je negativno povezan s općenito dobrim psihičkim zdravljem, a pozitivno povezan s psihološkim nevoljama, tvrdi studija.

Studija otkriva: Studenti koji prakticiraju seks na jednu noć skloniji depresiji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap