Pretraga

Stvari koje muče brucoše

A- A+

Kada upišete fakultet, velike su šanse da ćete se susresti s nekim od problema koje prolaze svi friški studenti. Donosimo najčešće od njih.

Studiranje sa sobom nosi odlične stvari, ali i neke probleme s kojima se tek trebate naučiti nositi. Upravo radi toga većinu brucoša muče iste stvari, a Buzzfeed je pobrojao koje najčešće.

Samostalni život, usamljenost i loša prehrana

Prvih nekoliko dana predavanja, moglo bi vam se dogoditi da jednostavno nemate s kime pojesti obrok u menzi. Dok gledate kako se ostali veselo druže i ručaju, mogli biste se osjećati prilično osamljeno. Predlažemo da što prije steknete nove prijatelje, čak i ako ste sramežljivi – napravite prvi korak.

Jedina opcija za ručak izvan menze bit će tjestenina ili riža, jer su najjeftnije, stoga ćete se i na to jednostavno morati naviknuti. Mamina kuhinja više nije opcija, osim ako ne studirate u rodnom gradu ili bliže fakultetu

To za sobom povlači i novi problem – nema više roditelja koji će ispuniti svaku vašu potrebu ili želju. U tim trenucima shvatit ćete da fakultet nije niti sličan srednjoj školi.

Izdvojeni članak

Ovako ćete zaraditi lošu reputaciju na prvoj godini faksa

Manjak novca, česti mamurluk i usklađivanje obaveza

Ono malo novaca što ćete imati trošit ćete najčešće na alkohol, a patit će i vaš san, tijelo i akademskih uspjeh – sve dok ne naučite kako uskladiti obaveze i zabavu. Sramotno opijanje moglo bi dovesti do nekih neugodnih situacija i teškoća s prisjećanjem što se događalo noć prije. Vjerujte, ako se ne sjećate, vjerojatno je tako i bolje po vas.

Budit ćete se mamurni više nego što ste očekivali, a nećete znati što znači ne biti umoran. Zbog nezdravo stila života kojeg ćete vjerojatno voditi, moguće je i drastičnije debljanje, koje dohvati gotovo svakog brucoša, jer budimo realni – nakon izlaska nema ničeg boljeg od brze, nezdrave hrane prije spavanja.

Izdvojeni članak

Stvari koje vam nitko neće reći o prvoj godini faksa

Suživot s drugima nosi svoje probleme

Neki od vas s teškoćom će se naviknuti na suživot s drugima u malenoj domskoj sobici ili pak stanu. Pripremite se na nepozvane goste, poneke neugodne situacije i dogovore oko toga kada će tko ugostiti curu/dečka. Shvatit ćete da je vrijeme za sebe na fakultetu gotovo nemoguće dobiti, što će vas ponekad jako frustrirati.

Zadnje, ali ne i manje važno – na prvoj godini fakulteta osjećat ćete se prilično izgubljeno. Ipak, ne brinite jer će sve uskoro sjesti na svoje mjesto, za većinu vas.

Stvari koje muče brucoše
Share via
Copy link
Powered by Social Snap