Pretraga

Stvari koje nitko ne govori o omiljenim turističkim destinacijama

A- A+

Mnogima se na putovanjima dogodi da ih nešto što su toliko željeli vidjeti i doživjeti razočara. Prije nego posjetite neku veliku turističku atrakciju, naučite što vas zapravo čeka.

Možda mislite da znate sve o pojedinim od najpoznatijih turističkih atrakcija, no postoje stvari o njima o kojima nitko ne govori. Prije nego se odlučite na posjet, saznajte što vas zaista čeka.

Izdvojeni članak

Pet jeftinih destinacija koje će vas oduševiti

Kineski zid je nevjerojatno težak za hodanje

Jedan se pješak prisjetio penjanja preko čak četiri tisuće stepenica samo kako bi stigao do najnižeg moguće ulaza za hod po Zidu. Naravno, postoji i gondola, no to nije bitno. Mnogi su poželjeli da im je gore navedeno netko rekao prije nego su se odlučili na pohod pješke, piše Huffington Post.

Mona Lisa glumi nedostižnu

Jedva ste čekali da neke od slavnih umjetnina poput da Vincijeve Mona Lise vidite izbliza, a tek kad stignete na odredište shvatite da ipak ništa od toga. Upravo je takva situacija s ovim specifičnim remekdjelom – do Mona Lise ne možete doći jer vas dijeli ograda koja se nalazi prilično daleko od slike, a kada tome pribrojite redove turista koji se svi guraju što je bliže granici moguće, zapravo ćete teško išta i vidjeti.

Ruševine Pompeja možete dodirnuti

Budući da je Mona Lisa izvan dosega čovjek bi pomisliio kako su ruševine Pompeja zamotane u masivne staklene kutije. Ipak, njih možete dodirnuti, sjediti i stajati na njima bez problema.

Izdvojeni članak

Najluđe destinacije za studiranje u inozemstvu

Mrtvo more će vam spržiti oči

Možda ‘prženje’ i nije točan medicinski termin za ovo, no ukoliko u Mrtvom moru smočite oči to će vas neopisivo peći. Ovo je more najslanije na svijetu, stoga biste trebali izbjegavati brijanje nogu koji dan prije izleta na njegovu obalu, a pripazite da ne zagnjurite lice u vodu. Ukoliko vodu progutate, potražite pomoć.

Postoji brži put do vrha Eiffelovog tornja

Posjet ovom pariškom dragulju nije tako lako iskustvo, jer nije rijetkost da se satima čeka na lift koji vozi turiste na vrh. Ukoliko ne želite toliko dugo čekati trebali biste kupiti kart online i bukirati mjesto za vrijeme dolaska, ili se penjati stepenicama do druge razine umjesto putovanja dizalom s dna kao što to čini većina posjetitelja.

Kosi toranj u Pisi nije više tako kosi

Toranj u Pisi dosad je bio poznat upravo zbog svoje nakrenutosti. Između 2001. i 2013. godine toranj su dosta izravnali, stoga ga više ne ‘krasi’ ta osobina zbog koje su ga mnogi posjećivali. Dodatno razočaranje ogleda se i u tome što se u Pisi osim tornja i nema što drugo vidjeti, barem tako tvrde neki turisti. Većina vodiča će vas dovesti tamo, pustiti vas da okinete nekoliko fotografija, i potom vas odvesti dalje.

Izdvojeni članak

Osam najjeftinijih destinacija u Europi

Kip slobode je eksluzivan

Ukoliko želite ući u glavu Kipa slobode trebat ćete rezervirati svoje mjesto prije. Maksimalno možete dobiti četiri rezervacije, a jedna osoba može dobiti jednu rezervaciju u periodu od šest mjeseci.

Vrtovi Versaillesa su bolji od same palače

Vjerovali ili ne, vrtovi i parkovi protežu se na otprilike osam tisuća metara bajkovitih fontana, prolaza i pećina. Nemojte to preskočiti.

Nema fotografiranja u Sikstinskoj kapeli

Fotografiranje je u Sikstinskoj kapeli strogo zabranjeno, a gotovo je nemoguće prošvercati barem jednu fotografiju.

Izdvojeni članak

Top 10 hippie destinacija

Ne možete sići u Grand Canyon

S ruba je Grand Canyon zaista nevjerojatan prizor, no ukoliko želite više, ne računajte na to da se možete samo prošetati dolje. Servis ovog nacionalnog parka upozorava kak onema jednostavnih putva za ulazak ili izlazak iz Grand Canyona. Postoje dnevne ture, no one mogu biti vrlo duge i mogu uključivati neobilježene puteve, opasne uvjete i totalni nedostatak vode. Ne zaboravite također kako vraćanje na vrh traje dvostruko dulje nego silaženje u kanjon.

Teško ćete fotografirati Fontanu di Trevi

Fontana di Trevi smještena je u okrugu Trevi u Rimu, a najveća je barokna fontana u gradu i jedna od najpoznatijih u svijetu. Sagrađena je u 18. stoljeću, na prvoj razini se nalazi reljef djevice po kojoj je akvadukt nazvan kojeg fontanta označava. Usred fontane postavljena je dominantna skulptura Neptuna, vladara mora koji upravlja kočijom u koju su upregnuta dva morska konja, dok se s bočnih strana nalaze Tritoni. Još je tu mnoštvo detalja, no ukoliko poželite fotografirati tu ljepotu, teško je da ćete uspjeti. Pred fontanom se često nalazi turista kao na kakvom rock koncertu, stoga sretno s time.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap