Pretraga

Stvari koje ste prezirali kao djeca, a sada ih obožavate

A- A+

Postoje stvari koje većina djece u mladoj dobi ne može smisliti, no kasnije u životu u njima zaista uživaju. Dječji je mozak i karakter sasvim drugačiji od odraslog, stoga postoji mnogo toga na što drugačije gledamo jednom kada odrastemo. Donosimo popis stvari koje ste kao djeca mrzili, a sada puno više cijenite.

Postoje stvari koje većina djece u mladoj dobi ne može smisliti, no kasnije u životu u njima zaista uživaju. Dječji je mozak i karakter sasvim drugačiji od odraslog, stoga postoji mnogo toga na što drugačije gledamo jednom kada odrastemo. Donosimo popis stvari koje ste kao djeca mrzili, a sada puno više cijenite.

Izdvojeni članak

Ove stvari prestanite raditi nakon srednje škole

Salate, spavanje i vijesti

Salate – jedna od stvari na koju smo se svi mrštili i odbijali jesti, a danas nam ponekad pašu više od svega. Sve moguće vrste salata i povrća volimo, ne samo zato što su dobre za nas, već i zato što su zaista ukusna hrana, čega prije nismo bili svjesni samo zato jer su nas tjerali da ih konzumiramo.

Isto je i s popodnevnim drijemanjem. Koliko god smo mrzli i sebe i roditelje u trenucima kad su nas poslali da odspavamo popodne, toliko sad čeznemo za tim dalekim vremenima kad smo imali vremena i mogućnosti isključiti se iz svega usred dana.

Braća i sestre – naravno da ih niste zaista mrzili, no vjerojatno ste se više tukli i svađali nego što ste bili u dobrim odnosima. To je sve normalno, no kada odrastete shvatite da su braća i sestre jedini prijatelji koji vas nikada neće napustiti, te da ih ništa na svijetu ne može zamijeniti.

Vijesti su isto jedna od stvari koje ste mrzili, jer su ih roditelji uvijek stavljali ispred crtanih filmova i igrica. Koliko god vi tada uživali u filmovima za djecu, točno u 19:30 prebacivalo se na vijesti bez pogovora. To vas je nekad silno živciralo, no danas ne možete zamisliti jutarnju kavu bez novina, a vijesti pratite redovito, i na tv-u i na internetu.

Izdvojeni članak

Krevet na smeću ili spavanje među tijarama: gdje žive djeca svijeta

Šišanje i alkohol

Šišanje je također jedna od radnji koju nijedno dijete na svijetu nije prošlo bez urlikanja i plakanja. Danas ste sretni kad skupite vremena i koju kunu viška da podšišate vrhove ili sredite šiške koje vam upadaju u oči. Prije su nečije škare oko vaše glave bile vaša najgora noćna mora, danas su to ispucali vrhovi i izrast.

Alkohol – većina nas je umočila prst u tatino pivo ili rakiju kako bismo saznali kakav je okus tog pića koje nam ne daju da pijemo. Nakon probavanja uslijedile su bolne grimase i obećanje da nema šanse da takvo nešto ikad više stavimo u sebe. Nismo niti svjesni kako sami sebe obmanjujemo, jer nekoliko godina kasnije, većina nas ga konzumira prilično često, i uživa u tome.

Izdvojeni članak

Djeca koja su kasno odlazila spavati imaju većih problema s učenjem

Obiteljski odmori, odlazak u školu i protjerivanje u sobu

Duge vožnje automobilima u djetinjstvu ste prekidali rečenicom ‘Jesmo li stigli?’ svakih pet minuta. Danas pak uživate u dugim vožnjama autom, pogotovo ako ste s društvom krenuli na more ili neki drugi izlet.

Isto vrijedi i sa suprotnim spolom, djevojčice preziru dječake, i obrnuto. Sve dok ne dođe vrijeme kada jedni drugi počnu promatrati na jedan sasvim drugi način i shvate da ste jedni drugima itekako potrebni.

Protjerivanje u vlastitu sobu jer nekad bila najveća kazna na svijetu, a sada sanjate o tome da vas netko zatvori u sobu da cijeli dan ležite na krevetu i gledate serije ili radite bilo što što vas veseli ili zabavlja. I obiteljski odmori također su vas živcirali, a sada biste vjerojatno bili vrlo zahvalni da vas se odvede na odmor gdje vam je sve plaćeno, a vi se samo trebate zabavljati i odmarati.

Izdvojeni članak

Djeca razvijena uz oba roditelja inteligentnija od drugih

Odlazak u školu također mrze gotovo svi, sve dok ne saznaju da je to jedno od najboljih i najopuštenijih razdoblja njihovog života. Ni šoping s roditeljima mnogi nisu voljeli, a kada odrastu bili bi sretni da ih netko odvede u kupovinu i plati za sve što im je potrebno.

Mnoštvo je stvari na koje odrasli i djeca drugačije gledaju, no zaključak je isti. Niste bili svjesni što imate kao djeca, pa niste mogli niti uživati toliko u tome. Ipak, uvijek postoji način da se nakratko vratite u djetinjstvo, i uživate u stvarima za koje danas više nemate vremena niti toliko mogućnosti. Uživajte tu i tamo, nitko vam neće zamjeriti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap