Pretraga

Sudjelujte u anketi: Treba li se za vrijeme utakmica prekidati nastava u školama?

A- A+

Protekle nedjelje otvoreno je Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. Dio utakmica hrvatske reprezentacije igrat će se tijekom radnog dana – ove srijede protiv Maroka u 11 sati, 1. prosinca protiv Belgije u 16 sati. Ministar Radovan Fuchs kazao je ovih dana kako će se utakmice moći gledati i u školama, pod uvjetom da tako odluči većina i da se gradivo nadoknadi. U novoj anketi pitamo vas treba li se za vrijeme utakmica prekidati nastava.

Ilustracija: Pexels

Ako se ravnatelji i nastavnici tako dogovore, u školama se za vrijeme nastupa nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu može prekinuti nastava i učenici te zaposlenici škola mogu gledati utakmice. No, u tom slučaju, nastava se mora nadoknaditi, rekao je to ovih dana ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Njegova izjava izazvala je velike rasprave na društvenim mrežama pa vas u današnjoj anketi pitamo – Treba li se za vrijeme utakmica prekidati nastava u školama?

 

Napomenimo, prva utakmica koja pada na radni dan je u srijedu 23. studenog u 11 sati kada Hrvatska igra protiv Maroka. Sljedeća utakmica koja pada na radni dan je u četvrtak 1. prosinca u 16 sati kada će se sučeliti Hrvatska i Belgija. Fuchsovu izjavu kritizirali su mnogi, među ostalim i bivša ministrica Blaženka Divjak.

– Na stranu činjenica da to ministar ne može samo tako odlučiti, osobito bez suglasnosti roditelja i plana nadoknade sati nastave. Naime, nije jasno koji odgojni i obrazovni ishodi se ostvaruju gledanjem utakmica, a niti je li uopće ijedna škola dostavila takav nerazumni zahtjev nadležnom ministarstvu, istaknula je Divjak.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap