Pretraga

Sutra ćemo spavati sat vremena duže: Kazaljke se pomiču unatrag

A- A+

Ljetno računanje vremena završava u nedjelju 27. listopada u tri sata ujutro, što znači da ćemo sutra spavati sat vremena duže. S obzirom da započinje zimsko računanje, sutrašnja tri sata, nakon što pomaknete kazaljke unatrag, računaju se kao dva sata. Stoga će vlakovi koji u to vrijeme voze na HŽ-ovim prugama biti zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima u kojima se zateknu sukladno voznom redu.

www.wallpaperswala.com

Prema Uredbi o računanju vremena u 2013. godini sutra u točno tri sata ujutro završava ljetno te prelazimo na zimsko računanje vremena. Stoga ne zaboravite na svim satovima pomaknuti kazaljke s tri na dva sata.

Izdvojeni članak

Koliko spavaju ljudi različitih profesija

Zbog tog pomicanja, spavat ćemo sat vremena duže. No treba napomenuti kako se na brojnim laptopima ili pametnim telefonima vrijeme automatski ‘vrati’ pa imajte to na umu kad ih odredite pomaknuti.

Zbog prelaska na zimsko računanje vremena, vlakovi koji u to vrijeme voze na HŽ-ovim prugama bit će zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima u kojima se zateknu sukladno voznom redu. Riječ je o paru noćnih vlakova na relaciji Zagreb-Split i obratno te po jednom vlaku na relaciji Vinkovci-Novska, Varaždin-Zagreb i Osijek-Zagreb, navode iz HŽ Infrastrukture.

Sutrašnjim danom vozači moraju paziti i na to da je po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama obvezno i tijekom vožnje danju imaju upaljena svjetla.

Sutra ćemo spavati sat vremena duže: Kazaljke se pomiču unatrag
Share via
Copy link
Powered by Social Snap