Pretraga

Sutrašnjim danom počinje jesenski rok upisa u srednje škole

A- A+

Ljetni rok upisa u srednje škole ove godine završio je s najmanje slobodnih mjesta za jesen u protekle dvije godine. Oko šest tisuća učenika imat će mogućnost upisati srednju školu po određenom programu koji nije već popunjen, a prijave u sustav počinju sutrašnjim danom. Provjerite ostale bitne datume za jesenski rok upisa u srednje škole.

Pred određenim brojem učenika je jesenski rok drugih po redu elektronskih upisa u srednje škole. Nakon što je završio ljetno rok, ostalo je točno 5 849 slobodnih mjesta u školama po određenim programima koje već nisu zauzeli kandidati s početka ljeta. Od sutrašnjeg dana  25. kolovoza kandidati koji pristupe jesenskom roku prijavljuju se u sustav te odmah prijavljuju željene nepopunjene srednjoškolske programe.

Izdvojeni članak

Za jesenski rok ostalo manje od šest tisuća slobodnih mjesta u školama

Budući da je brojka učenika koji pristupaju jesenskom roku znatno manja, kandidati će u kraćem vremenskom roku prijavljivati programe, dostavljati dokumentaciju te doznati u koju školu su upali i u istu se upisati.

Od 25. do 27. kolovoza traju prijave obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere koje se provode u četvrtak (28.8.) i petak (29.8.). Istih dana unijet će se u sustav ostvareni rezultati, a 1. rujna s prijavama završavaju svi ostali učenici koji se odluče za škole i obrazovne programe za koje nisu potrebne provjere znanja.

U ponedjeljak 1. rujna počinje ispis prijavnica koje učenici moraju donijeti svojim razrednicima u roku od 48 sati, odnosno do 3. rujna. Objava konačnih ljestvica poretka predviđena je 4. rujna, a dan nakon svi koji su ostvarili pravo upisa moraju dostaviti dokumente koji su uvjet za upis određenog programa kao i potpisani obrazac o upisu u I. razred srednje škole (upisnice).

Koliko je ostalo slobodnog mjesta u kojim školama i programima možete provjeriti ovdje.

Sutrašnjim danom počinje jesenski rok upisa u srednje škole
Share via
Copy link
Powered by Social Snap