Pretraga

Sva mjesta nisu popunjena: Održava se još jedan rok upisa u srednje, uskoro kreću prijave

A- A+

Kao i prethodnih nekoliko, i ove će se godine održati treći rok upisa u srednje škole za sve one koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom i jesenskom roku. Prijave i upisi u naknadnom roku održavaju se od 2. do 24. rujna.

Foto: Pixabay

Za školsku godinu 2021./2022. u srednjim školama planiran je broj upisnih mjesta za ukupno 46.823 učenika, dok je prema podacima u e-Rudniku Ministarstva lani bilo oko 38 tisuća osmaša. Dakle, bilo je za očekivati da će značajan broj mjesta ostati nepopunjen.

Učenici moraju ispunjavati uvjete propisane Pravilnikom MZO-a i kriterijima škole

Mjesta je ostalo i nakon nedavno završenog jesenskog roka upisa pa će srednje škole i ove godine provoditi treći, naknadni upisni rok.

– Sukladno točki XX. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022., učenici koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, mogu se prijaviti za upis u naknadnome roku u srednju školu u program obrazovanja u kojem je nakon jesenskoga upisnog roka ostalo slobodnih mjesta. Objava slobodnih mjesta bit će dostupna od 3. rujna tijekom dana na Upisi.hr, priopćeno je iz Središnjeg prijavnog ureda.

Učenici koji se žele upisati na ovom roku moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole. Također, u školama u kojima je to uvjet za upis, moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti, a provjera će biti organizirana na dan dostave dokumentacije.

Izdvojeni članak

10 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisivali najbolji učenici

Prijave kreću 3. rujna

– Učenici se u naknadnome roku prijavljuju i upisuju u srednjoj školi u razdoblju od 2. do 24. rujna 2021. godine. Potrebno je osobno ili elektronički srednjoj školi dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu. Postupak upisa na naknadnom roku moguće je napraviti osobno u školi ili elektronički putem, ovisno o dogovoru učenika sa srednjom školu u koju je podnio pisani zahtjev za upis, stoji u obavijesti Središnjeg prijavnog ureda.

Dodaju i da se kandidati koji osnovnu završavaju izvan obrazovnoga sustava RH, kandidati koji žele nastaviti srednjoškolsko obrazovanje te kandidati koji su osnovnoškolsko obrazovanje završili u institucijama za obrazovanje odraslih, a nisu ispunili registracijski obrazac na ljetnom ili jesenskom roku, trebaju se prije dolaska u školu javiti Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na e-mail [email protected] ili na broj telefona 01/6274-849.

– Učenici koji prijavljuju paralelne glazbene programe, a glazbena škola ih nije aktivirala u sustavu (ako su aktivirani na ljetnom ili jesenskom roku nije potrebno ponovo), navedena škola ih treba prvo aktivirati i zatim se može izvršiti naknadna prijava, piše zaključno u obavijesti Središnjeg prijavnog ureda.


Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap