Pretraga

Svaki peti roditelj uništava veze svoje djece

A- A+

Roditelji se u većini slučajeva upliću u ljubavne veze svoje djece. Svaka treća majka je priznala kako je uspješno razdvojila dijete od osobe za koju je prosudila kako nije dovoljno dobra partnerica. Na tom polju su pobijedile muškarce, jer to uspjeva svakom četvrtom ocu.

Brižni roditelji ponekad pretjeraju pa na svoju ruku urade sve kako bi uništili vezu svojeg djeteta s nekom osobom. Svaki peti roditelj procijeni kako partner ili partnerica nisu dovoljno dobri za njihove mezimce, pa ih na sve načine razdvajaju.

magazin.net.hr

Najnovije istraživaje je pokazalo kako je svaka treća majka glavni krivac ljubavnih prekida kod tinejdžera. Zaštitnični nastrojene mamice u ovom slučaju pobjeđuju očeve, jer svaki četvrti otac odluči sabotirati vezu svoje djece.

Neke od taktika kojima se služe su zabrana viđanja, neprenošenje telefonskih poruka ili skrivanje mobitela. Neki su priznali kako su čak prisluškivali telefonske razgovore svoje djece, a ekstreminiji roditelji su ih slijedili kad su išli na ljubavne sastanke.

U istraživanju je sudjelovalo 2.000 roditelja. Svaki treći u jednom trenutku nije odobravao izbor ljubavnog partnera svojeg djeteta, dok je svaki deseti roditelj učinio što god je mogao kako bi prekinuo njihovu vezu. Svaki peti je posezao za ekstremnim rješenjima kako bi sabotirao vezu.

Mišljena psihologa su kako se to događa zbog toga što roditelji ne mogu prihvatiti činjenicu da im djeca odrastaju i kako traže drugu osobu koja će im biti u središtu pozornosti. Nisu više ovisni o mamama i tatama koliko su bili prije te se roditelji s tim teško mire.

Ovaj bi se problem trebao riješiti razgovorima i pojašnjenjem kako bi se trebali suočiti s tim da nitko ne može cijeli život biti dijete koje ne može izdržati bez roditelja.

Copy link
Powered by Social Snap