Pretraga

Svečano otvorena Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture

A- A+

U auli Rektorata proteklog ponedjeljka, 23. lipnja 2014. godine svečano je otvorena Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture. Polaznike su na svečanom otvaranju pozdravili rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović i ravnateljica Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture Zrinka Jelaska.

U radu Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture, otvorene u ponedjeljak, ove će godine sudjelovati 34 polaznika iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja, Australije,, Bolivije, Danske, Kanade, Novog Zelanda i drugih. Osim toga Školu će polaziti i petero stipendista s partnerskih sveučilišta iz Regensburga, Austrije i Koreje.

Akademski program obuhvaća 120 školskih sati nastave, od kojih je 105 obveznih. Jezična se nastava sastoji od odvojenih gramatičkih i lektorskih sati, a znanje hrvatskoga jezika dijeli se na tri razine, početnu, srednju i naprednu. Akademski dio održavat će se u učionici za jezike u Studentskom domu Cvjetno naselje.

Izdvojeni članak

Video: Sveučilište u Kini nevjerojatno liči Hogwartsu

Sveučilišna škola namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj te naučiti ili usavršiti hrvatski jezik. Sveučilišnu školu hrvatskog jezika i kulture dugi niz godina zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska matica iseljenika.

Program iz hrvatske kulture i povijesti sastavni je dio Škole koji organizira Hrvatska matica iseljenika. Program uključuje akademska i terenska predavanja o hrvatskoj kulturi i povijesti, stručno vođene posjete različitim muzejima, galerijama, umjetničkim izložbama te kulturnim i znanstvenim institucijama, odlaske na kazališne predstave i koncerte te susrete s poznatim hrvatskim umjetnicima, kao i studijske izlete u Hrvatsko zagorje i na Plitvička jezera.

Svečano otvorena Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture
Share via
Copy link
Powered by Social Snap