Pretraga

Svećenik 20 godina za sirotište zarađivao u ringu za hrvanje

A- A+

Kako bi mogao financirati vlastito sirotište koje je odbila financirati Crkva, svećenik Sergio Gutierrez Benitez više od dva desetljeća noću je potajno ulazio u hrvački ring i zarađenim novcem skrbio za 270 napuštene djece. Njegov lik kasnije je inspirirao nekoliko filmova, ali i likove iz video-igara. Svoj identitet otkrio je tek 2001. godine.

media.impacto.mx

Sergio Gutierrez Benitez rođen je 1945. godine u malom meksičkom gradiću San Agustín Metzquititlán u obitelj u kojoj je bio predzadnje od čak 17-ero djece. Kako je prolazio kroz vrlo teško djetinstvo u neimaštini, Sergio je do svoje 22 godine postao alkoholičar i ovisnik o drogi. Tada ga je zainteresiralo svećeništvo i to nakon što je pogledao dva filma u kojima su glavni protagonisti bili svećenici koji su novac zarađivali hrvajući se u ringu. Novac nisu zadržavali za sebe već ga trošili na sirotišta za koje Crkva nije željela izdvojiti vlastita sredstva.

I zaista, Sergio se priključio jednom svećeničkom redu za koji se obrazovao prvo u Španjolskoj, a kasnije i u Rimu gdje je proučavao filozofiju i povijest. Po povratku u Meksiko kao potpuno promijenjena osoba bez ovisničkih navika, svećenik je odlučio osnovati sirotište u koje je smjestio gotovo 300 napuštenih klinaca.

No, tu je došlo do problema.

Naime, Crkva je odbila financirati sirotište, a Sergiju s druge strane nije padalo na pamet zatvoriti ga i siročad poslati na ulicu. Vidjevši kako je pred zidom bez ikakvih pametni(ji)h rješenja, Sergio je odlučio postati hrvač kakvima se kao mladić divio u filmovima.

Iz svećeničke halje u hrvački ring

Izdvojeni članak

Don Gallo: Svećenik koji puši hašiš i podržava gay zajedicu

Kada bi završio s večernjom misom, Sergio Gutierrez Benitez navlačio bi na sebe usko odijelo i crveno-žutu masku te ulazio u ring pod imenom ‘Fray Tormenta’. Svoju prvu borbu odradio je 1973. godine i u hrvanju ostao više od dvadesetak godina. Svo to vrijeme za njegovu borilačku karijeru nije znao baš nitko, a sirotište nije imalo nikakvih financijskih problema.

Sirotište Sergija Gutierrez Beniteza odgojilo je brojne ljude koji su kasnije postali učitelji, odvjetnici i računalni stručnjaci, a jedan od mladića iz sirotišta kasnije je i sam ušao u ring pod imenom ‘Fray Tormenta Jr.’ kako bi očuvao uspomenu na svog junaka i skrbnika iako se kroz obrazovanje specijalizirao za kazneno pravo i radi u državnoj službi.

Kada su svećenika kasnije pitali zašto nikada nije otkrio svoj pravi identitet u ringu, Sergio je odgovorio: ‘Pa tko bi me doživljavao kao ozbiljnog borca da su znali da sam – svećenik.’ Svoju borilačku karijeru svećenik je završio 2001. i tek je tada obznanio svoj pravi identitet. Iako je kroz karijeru zaradio pravo bogatstvo, ni jedan novčić nije potrošio za vlastite potrebe.

Sergio Gutierrez Benitez tako je postao junak veći i poznatiji od filmskih junaka kojima se divio kao tinejdžer. I ne samo to, o Fray Stormu snimljeno je čak nekoliko filmova a postao je i junak stripa koji izlazi i danas.

Inspirirao ljude, filmove, pa i strip

Izdvojeni članak

U crkvenom kampu tinejdžerima dijelili diplome za seks

Godine 1991. u filmu ‘L’Homme au masque d’or’ Fray Tormenta tumačio je slavni Jean Reno. Prije sedam godina u Hollywoodu je snimljen film ‘Nacho Libre’ koji je temeljen na priči o Fray Tormentu u kojemu glavnu ulogu tumači glumac i glazbenik Jack Black. Godinu kasnije snimljen je još jedan film o svećeniku Sergiju nazvan ‘Padre Tormenta’.

Fray Tormenta danas je i junak u stripu ‘Místico: El Principe de Plata y Oro’ u kojemu je asistent glavnom junaku Misticu. Za njegov lik zainteresirala se i industrija video igara pa su tako King iz Tekkena, Crasher Wake iz Pokemona i Greco iz Chrono Crossa inspirirani svećenikom Sergiom Gutierrezom Benitezom koji će, sigurni smo, nastaviti inspirirati i buduće naraštaje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap