Pretraga

Sveučilište seli na novu lokaciju: Napuštaju povijesno važnu zgradu, evo gdje će se sada nalaziti

A- A+

Sveučilište u Dubrovniku preselilo se u središnju zgradu sveučilišnog kampusa na adresi Branitelja Dubrovnika 41. Rezultat je to sudskog utvrđivanja vlasništva nad ljetnikovcem Crijević Pucić koji je potaknula Uprava Sveučilišta 2016. godine. Ljetnikovac će biti vraćen Dubrovačkom simfonijskom orkestru, a preseljenje je obavljeno do 10. listopada.

sveučilište u dubrovniku

Nova zgrada rektorata Sveučilišta u Dubrovniku Foto: PR

Sveučilište u Dubrovniku preselilo se na novu adresu. Sada se nalazi u središnjoj zgradi sveučilišnog kampusa, na adresi Branitelja Dubrovnika 41. Ljetnikovac Crijević Pucić sudskim je putem vraćen Dubrovačkom simfonijskom orkestru. Proces utvrđivanja vlasništva još je 2016. godine pokrenula Uprava Sveučilišta, a poručili su i kako u cijelosti prihvaćaju sudski pravorijek. Predaja u posjed ljetnikovca Crijević Pucić Dubrovačkom simfonijskom orkestru u završnoj je fazi, i bit će obavljena u dogovorenom roku.

Unaprijeđena kvaliteta poslovanja

Preseljenje je obavljeno prije početka akademske godine te se Rektorat od 10. listopada nalazi na novoj adresi. Većina sveučilišnih službi sada se nalazi na novoj lokaciji, što je, poručuju iz Sveučilišta, poboljšalo dostupnost sveučilišne administracije i unaprijedilo kvalitetu poslovanja.

– Pri odabiru nove lokacije Rektorata posebno se vodilo računa o troškovima potrebnim za uređenje novog prostora. Velik dio postojeće opreme i inventara iskorišten je za opremanje novih uredskih prostora, dok će ostali dio imovine biti iskorišten za poboljšanje radnih i nastavnih uvjeta u drugim objektima Sveučilišta, priopćilo je Sveučilište u Dubrovniku.

Izdvojeni članak

Veliko sveučilište osiguralo studenticama besplatne uloške: ‘Reakcije naših kolegica su izvrsne’

Briga za ljetnikovac

Sveučilište je prilikom korištenja ljetnikovca brinulo za zgradu, ali i kasnorenesansni vrt koji je obnovljen u skladu s pozitivnom europskom praksom obnove povijesnog nasljeđa. Obnovu je vodio poznati krajobrazni arhitekt Bruno Šišić. Iz Sveučilišta se sigurni da će Dubrovački simfonijski orkestar nastaviti primjereno brinuti za dragocjen prostor.

– Sveučilište zahvaljuje Gradu Dubrovniku i Dubrovačkom simfonijskom orkestru za razumijevanje tijekom preseljenja i želi puno profesionalnog uspjeha Dubrovačkom simfonijskom orkestru u prostorima ljetnikovca. Vjerujemo da će se ljetnikovcem Crijević-Pucić i dalje raspolagati uz poštovanje konzervatorskih preporuka, kao što je to Sveučilište radilo svih proteklih godina. Sigurni smo da će i Dubrovački simfonijski orkestar ovaj prekrasni prostor primjereno održavati i ostaviti ga otvorenim za korištenje našim građanima i gostima grada Dubrovnika, poručili su sa Sveučilišta.

dvorana za predavanje na fakultetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap