Pretraga

Svjetska zdravstvena organizacija poziva mlade da smanje izlaske i druženja

A- A+

Dužnosnici Svjetske zdravstvene organizacije ponovili su da mladi ne smiju zaboraviti da i oni mogu oboljeti od koronavirusa. Unatoč tome što su im simptomi češće nego starijima srednjeg intenziteta, oni su ti koji virus mogu dalje prenositi. Dužnosnici su pozvali mlade da se suzdrže od velikih okupljanja poput izlazaka jer i za njih vrijede iste preporuke kao za sve ostale.

Foto: Unsplash

Dužnosnici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) pozvali su mlade da se suzdrže od previše izlazaka i velikih okupljanja.

– Mladi također moraju preuzeti odgovornosti i zapitati se moraju li baš otići na neku zabavu, rekao je šef službe WHO-a za izvanredne situacije Mike Ryan.

Dodao je i da mladi ljudi koji obole od virusa često ne žele reći sve svoje prijatelje s kojima su bili u kontaktu.

Noćni klubovi u nekim su se zemljama pokazali kao žarišta koronavirusa, kao i u Zagrebu, pa je i naš Nacionalni stožer krajem petog mjeseca izdao preporuke koje su usmjerene prema noćnim klubovima. Tako se preporučuje nošenje maski, posjetitelji moraju prije dolaska u klub izmjeriti temperaturu, nije dozvoljen plesni podij, a razmak između osoba u klubu mora biti najmanje 1,5 metra.

Svjetska zdravstvena organizacija poziva mlade da smanje izlaske i druženja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap