Pretraga

Teen časopis Bravo eksplicitnim seksualnim sadržajem zgrozio javnost

A- A+

Srpski časopis Bravo, namijenjen tinejdžerima od 13 do 19 godina, u novome izdanju objavio je ilustrirano uputstvo za seksualno zadovoljavanje muškaraca te time zgrozio javnost.

Ovih su dana društvene mreže preplavljene isječcima popularnoga srpskoga časopisa Bravo, u kojemu se uz pomoć ilustracija čitateljicama objašnjava kako rukom zadovoljiti muškarca. Obzirom na činjenicu da je Bravo namijenjem mladima od 13 do 19 godina, reakcije na ovaj postupak itekako su podijeljene. 

Generacijska razlika prevelika za ovako ekslicitan sadržaj

Raspon u godinama čitatelja časopisa nije zanemariv, zbog čega mnogi smatraju da isti sadržaj, osobito ovako eksplicitne tematike, ne može biti namijenjem djevojčicama od 13 i od 19 godina. Dodatan problem predstavlja činjenica da su čitatelji ovakvih časopisa nerijetko mlađi od ciljane pubike, što ovaj slučaj čini još ekstremnijim.

– Nelogično je da se djeci koja još nisu stupila u svijet odraslih ovakav sadržaj prezentira kao nešto sasvim normalno, uobičajeno i čak poželjno. Ionako je Internet prepun takvoga sadržaja, a u seksualnost se ulazi sve ranije, tako da nije potrebno dodatno ‘forsirati’ mlade u ovome smjeru, izjavila je majka djevojčice iz Osnovne škole Bilje, koja je i sama konzumentica sličnih časopisa dostupnih na našem tržištu.

Izdvojeni članak

Mojih 40 dana bez masturbacije

Za seksualnost i ljubav nema točnih uputstava

Sanja Samardžija, diplomirani psiholog, prof., smatra da su tinejdžerski časopisi oduvijek bili naklonjenu pisanju o seksualnosti te da je ovo direktan napad na dječju seksualnost.
– Ne znam koliko su inače teme u Bravu seksualno eksplicitne (kad sam ga ja kupovala, na njemačkom, najviše smo mogli vidjeti gole slike dečka i cure), tako da nisam sigurna koliko ovo zaista šokira mlade koji ga čitaju. Vjerujem da djeluje provokativno i pomalo uznemirujuće za ‘klince’ koji tek otkrivaju svoju i tuđu seksualnost iako su se takve stvari se čitale i prije, možda samo bez eksplicitnih slika… Osobno smatram da su takve radnje na svakome pojedincu da ih sam otkriva jer, kao i za ljubav, tako i za zadovoljavanje – nema točnih uputstava, tako da se ovo čini malo vulgarnim napadom na seksualnost.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap