Pretraga

Tek su mu četiri, a već zna da je život težak

A- A+

vecernji.hr

Kinez He Liesheng svog četverogodišnjeg sina odgaja po spartanskom režimu. Poznat i kao otac orao, prošle zime je sina tjerao da u gaćama trči na -13°C, a ovoga ljeta sprema ga za jedrenje na otvorenom moru. Ovaj oštar otac tvrdi da ovim treningom svoga sina sprema na okrutan život.

Trčanje na snijegu kao dokaz da Kinezi nisu slabići

Ovaj kontroverzni način odgoja već je stavljen pod povećalo. Prošlogodišnja snimka na kojoj maleni Kinez trči u gaćama i plače, te moli tatu da ga zagrli, a potom radi sklekove u snijegu, obišla je svijet. Liesheng se našao na meti kritičara, no budući da je Kina zemlja s posebnim zakonima, ovakve metode čak su i poželjne. Otac orao tvrdi kako snimke njihovog treninga dokazuju da Kinezi ne odgajaju slabiće.

Četverogodišnjak, jedrilica i otvoreno more

Najnovija ideja ovog oca je da sina pošalje jedriti na otvoreno more. Šest mjeseci treninga, svladavanje osnova jedrenja i plivanja, kao i pojas za spašavanje trebala bi biti dovoljna zaštita malenom četverogodišnjaku za samostalno jedrenje na moru. Iako maleni Kinez teži tek 18 kilograma, uspješno je svladao osnove jederenja, a to je potvrdio i njegov trener.

Ima li kraja kineskoj ambicioznosit?

Spartanski odgoj ipak ima neke prednosti. Iako je zimus plakao zbog oštrih vježbi, četvrogodišnjaka jedrenje nije previše dirnulo. Sve što je on imao za reći o ovom sportu je da mu je spor i dosadan. Zbog te izjave, njegov bi otac mogao naći još nešto što će ga bolje spremiti za svijet odraslih i pokazati svijetu kako mali Kinezi spremno pomiću granicu snage, izdržljivosti i zdravog razuma. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap