Pretraga

Teška nesreća u susjedstvu: Djevojčica (14) snimala selfie pred jurećim vlakom pa poginula

A- A+

U naletu vlaka jučer je kod Maribora poginula 14-godišnja djevojčica. Istraga još uvijek traje, no po svemu sudeći radilo se o nesreći. S njom je bila još jedna djevojčica koja je zbog pretrpljenog šoka hospitalizirana.

Foto: Pixabay

Jučer se u slovenskom Teznu dogodila teška nesreća. Djevojčicu u dobi od 14 godina pregazio je vlak u smjeru Ljubljana. Mediji su prvo izvijestili kako je zbog siline vlaka izgubila ravnotežu, no kako piše mariborski Večer, ta se informacija ispostavila netočnom.

Sve zbog jednog ‘selfieja’

Preminula 14-godišnjakinja jučer je s vršnjakinjom pokušavala snimiti selfie ispred nadolazećeg vlaka. Glasnogovornik mariborske policije Miran Šadl medijima je rekao kako je vozač vlaka primijetio dvije djevojčice na tračnicama te ih zvučnom sirenom pokušao upozoriti. One na to, prema njegovim navodima, nisu reagirale. Tek su u zadnji tren krenule iskočiti s tračnica, no jedna od njih to je, nažalost, učinila prekasno.

Izdvojeni članak

Preminuo učenik Srednje škole Jelsa: ‘Znamo da si sada na boljem mjestu, mjestu na kojem nema boli i patnje’

Od siline udara zadobila je toliko teške ozljede da je umrla na licu mjesta, a drugoj je djevojčici, zbog pretrpljenog šoka i traume, pružena liječnička pomož u Sveučilišnom kliničkom centru u Mariboru. Kako piše Večer, na mjesto su nesreće odmah stigli istražni sudac i tužitelj, a istraga još uvijek traje.

Ono što su istražitelji uspjeli isključiti jest mogućnost da se radilo o samoubojstvu. Osim toga, već je jasno da se nesreća nije dogodila tuđom krivnjom. Kako Večer neslužbeno doznaje od izvora bliskih policija, istražitelji se pitaju je li tragedija rezultat opasnog izazova

Na mjesto nesreće jučer su stigli i istražni sudac i dežurni tužitelj. Kriminalistički istražitelji nastavljaju prikupljati informacije, ali već su odbacili sumnju na samoubojstvo. Također je već jasno da se nesreća nije dogodila tuđom krivnjom. Kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskih policiji, istražitelji se pitaju je li tragedija rezultat nekog opasnog izazova kojem se tinejdžeri pridružuju na društvenim mrežama.

Teška nesreća u susjedstvu: Djevojčica (14) snimala selfie pred jurećim vlakom pa poginula
Share via
Copy link
Powered by Social Snap