Pretraga

‘Teške istine’ koje trebaju znati svi tražitelji posla

A- A+

Traženje posla zna biti mukotrpan, a često i razočaravajući zadatak. Nekada vam se može činiti da ste idealan kandidat za određeni posao, no nemojte biti uvjereni da će to misliti i eventualni poslodavac. U tekstu donosimo šest istina, kojih bi svaki tražitelj posla trebao znati.

Potraga za radnim mjestom zna biti težak, stresan, a nerijetko i razočaravajući proces. Stoga kako biste što psihološki spremniji bili za tu zadaću, dobro je unaprijed znati neke stvari. Portal money.news.com donosi šest teških istina o potrazi za poslom, koje bi tražitelji trebali znati.

Izdvojeni članak

Korisni savjeti za traženje posla putem interneta

Da dobijete posao morate imati potrebne vještine i iskustvo

Iako se vama možda neki posao iznimno sviđa i smatrate da biste ga ubrzo savladali uz praksu i pomoć kolega, eventualni poslodavac će se prije svega interesirati za vaše trenutne vještine i iskustvo.

I ako imate sve tražene vještine te iskustvo, to vam ne garantira posao

Pročitali ste oglas i shvatili da imate sve tražene vještine i iskustva. Međutim to ne mora značiti da ćete dobiti posao. Naime, stručnjake za ljudske resurse zanimat će i vaše druge kvalitete poput osobnosti, temperamenta javnog nastupa, prethodnih radnih mjesta itd. Ukratko, zanimat će ih kako ćete se uklopiti u njihovo radno okruženje.

Pitanje o očekivanjima vezanim uz plaću vjerojatno će se pojaviti na prvom razgovoru

Stoga budite spremni na to i staloženo, uljudno i objektivno odgovorite na pitanje.

Izdvojeni članak

Savjeti za traženje posla koje treba ignorirati

Poslodavce će zanimati isključivo vaša ključna postignuća u karijeri i načini na koji ste ih postigli

Kada dođete na razgovor za posao nemojte citirati životopis nego navedite s kakvim ste se izazovima susretali, koje ste poteze poduzeli te kakve ste rezultate postigli.

Poslodavce ne zanima nešto čime ste se bavili u dalekoj prošlosti

Vama će se možda činiti zgodnim pripomenuti kako ste se još davnih dana služili internetom i slali mailove. No to danas malo kome nešto znači.

Vjerojatno ćete dobiti niz odbijenica, čak i za radna mjesta za koja mislite da ste savršen kandidat

Život nije uvijek fer, to nam je svima jasno. No to ne znači da sada trebate ‘lajati na zvijezde’ i okrivljavati sve oko sebe. Time ćete samo izgubiti neophodnu pozitivnu energiju, potrebnu za nastavak potrage i pronalazak željenog posla.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap