Pretraga

Tigar ubio u Zoološkom vrtu: Vrata kaveza bila loše zatvorena

A- A+

tigar koji je usmrtio čuvaricu, na fotografiji lijevo

Da egzotične životinje nisu bezopasne, koliko god se naviknemo na njih, potvrđuje slučaj iz Koelna. U tamošnjem zoološkom vrtu tigar je napao i ubio čuvaricu.

Izgrizao ju jer su vrata bila slabo zatvorena

Prije no što je ustrijeljen, tigar je koelnskom zoološkom vrtu napao svoju 43-godišnju čuvaricu i tako ju ubio. Vrata kaveza nisu bila dobro zatvorena, što mu je omogućilo da skoči na nesretnu čuvaricu i izgrize ju. Žena je od zadobivenih ozljeda preminula u bolnici.

U trenutku nesretnog incidenta, ravnatelj zoološkog vrta Theo Pagel uspio se popeti na jednu od obližnjih građevina i tako ustrijeliti tigra. No bilo je prekasno, jer je čuvarica već bila teško ozlijeđena.

Tigar bio naviknut na zoološke vrtove

– Ovo je najmračniji dan u mom životu, kazao je direktor Pagel tamošnjim novinama. Sibirijski tigar Altai, kojeg je Pagel usmrtio, imao je 4 godine, a nedavno je došao u novi zoološki vrt iz onoga u Engleskoj.

Koelnski zoološki vrt osnovan je 1860. te je jedan od najstarijih i najpoznatijih u Njemačkoj, a u njemu je oko 700 životinjskih vrsta s ukupno 10.000 životinja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap