Pretraga

TikTok i WeChat ipak neće biti zabranjeni u SAD-u? Predsjednik Biden donio nove odluke

A- A+

Nakon što je bivši predsjednik SAD-a Donald Trump pokušavao zabraniti kineske aplikacije TikTok i WeChat, novi predsjednik Joe Biden je odlučio pauzirati sve procese koji bi vodili k eventualnoj zabrani.

Kon Karampelas, Unsplash

Dok je bio predsjednik, Trump je tvrdio kako su ove aplikacije potencijalna prijetnja ‘nacionalnoj sigurnosti, vanjskoj politici i ekonomiji SAD-a’, piše BBC. Riječ je o kineskim aplikacijama koje imaju velik broj korisnika u SAD-u: TikTok čak sto milijuna od ukupnih osamsto, dok WeChat ima oko 2% od milijardu korisnika.

Obje tvrtke su poduzele pravne postupke kako bi se suprotstavile mogućoj zabrani, a trenutno izgleda da to možda neće biti potrebno. Nova administracija je trenutno ‘zamrznula’ sve procese u tom području, kako bi imali dovoljno vremena za upoznati se s pravnom situacijom i procijeniti jesu li aplikacije zaista potencijalna opasnost ili ne.

Izdvojeni članak
tiktok

Nakon što je zbog izazova preminula djevojčica, u susjednoj državi TikTok zabranjen mlađima od 13

Uzimajući u obzir to da se velik broj kreatora sadržaja nalazi u SAD-u, ukidanje prava korištenje aplikacije bi moglo uvelike naštetiti aplikacijama, ali u slučaju TikTok-a, i onima koji su se proslavili putem ove društvene mreže koja je vrhunac popularnosti dostigla za vrijeme prošlogodišnje karantene.

TikTok i WeChat ipak neće biti zabranjeni u SAD-u? Predsjednik Biden donio nove odluke
Share via
Copy link
Powered by Social Snap